Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Огляд ЗМІ: Дональд Трамп: «Америка – це нація віруючих»

Москва залякує Кнесет. Від переведення стрілок годинників менше сну і більше стресу. Збройні сили США і РФ знаходяться у різних вагових категоріях. Трамп провів 66 молитовний сніданок. Нові технології для Інтернету.
  • Москва може перекласти на євреїв відповідальність за організацію Голодомору.
  • У більшості депутатів Європарламенту виник сумнів стосовно економічної доцільності переходу із «зимового» часу на «літній».
  • У Сирії Путіну не вдалось захопити втрачені нафтові родовища терористів Ісламської держави, на яких Москва добувала нафту.
  • Помолитись і поснідати із президентом США прибуло понад 2000 світових лідерів, а також натовп занепокоєних кремлівських нуворишів.
  • Для майбутнього бездротового Інтернету готують частотний діапазон у терагерцовій частині звукового спектра.

Москва озлобилась на Тель-Авів

Факт голодомору в Україні у 1932-1933 роках, під час якого загинуло орієнтовно 10 мільйонів українців, Радянський Союз заперечував упродовж десятиліть, а РФ активно продовжує цю традицію. У 2016 році Україна прийняла резолюцію, яка закликає світову спільноту визнати Голодомор геноцидом руских проти українців, чим зумовила на Москві злісну реакцію.

У Кнесеті (парламенті Ізраїлю) зареєстрували законопроект, яким визначено 6 грудня офіційним днем пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років, який буде визнано актом геноциду. Зазначений ізраїльський законопроект ще далекий від ратифікації і має опозицію всередині правлячої коаліції. Поки адміністрація Нетаньяху зволікає з коментарями, представник ізраїльських правих сил – міністр оборони Авігдор Ліберман – заявив, що Акрам Хассон, автор документа, «марить». Натомість Хассон розповів, що запропонував зазначений законопроект після тримісячної ознайомчої поїздки в Україну, під час якої ретельно вивчав питання Голодомору і надані йому документи, – повідомило агентство «Reuters».

Москва обурилась на дії Кнесету і назвала недружнім і конфронтаційним проти РФ законопроект про визнання сталінського геноциду проти українців. У контексті помсти Кремль може поширити інформацію, що це саме євреїв, які здебільшого були військовими комісарами у той час, необхідно вважати організаторами і виконавцями мордування українського населення.

ЄС перевірить доцільність літнього часу

У Страсбурзі вирішили звернутись до Єврокомісії з проханням ґрунтовно вивчити доцільність щорічного переходу на «літній» і «зимовий» час. Ініціатором звернення став парламентарій із Чехії Павло Свобода, а відповідний документ підтримали 384 депутата проти 154. У даний момент перехід на «літній» і «зимовий» час в ЄС регламентується директивою 2000/84/EG. «Літній» час запроваджують в останню неділю березня і триває він до останньої неділі жовтня.

Євродепутати-ініціатори відміни «літнього» часу переконані, що переведення стрілок годинників створює громадянам чималий дискомфорт, а також не створює суттєвої економічної вигоди. Особливо дискомфорт відчутно зазнають ті люди, які страждають на артеріальний тиск і хворобу серця. Також на підставі кількарічних досліджень експерти констатували, що у перші два тижні після переведення стрілок годинників число дорожньо-транспортних пригод хвилеподібно зростає відповідно у перший тиждень на 30%, а під час другого – на 20%. Пропозиція комітету Європарламенту з питань транспорту відразу вже цієї весни скасувати переведення годинників на «літній» час не знайшла підтримки в євродепутатів. Проти проголосували консерватори та євроскептики, – інформує «Multimedia centre European Parliament».

Трамп у Сирії наваляв Путіну і Асаду

Війська США завдали авіаційні та артилерійські удари по гібридним сирійсько-руским військам. За офіційною версією Вашингтона, американська атака була здійснена з метою захистити курдських комуністів і арабських демократів із угруповання SDF, яку підтримують, навчають і озброюють США. У результаті американської атаки було ліквідовано орієнтовно дві сотні руско-сирійських бойовиків, які віроломно напали на штаб сирійських демократичних сил, розташований на схід від річки Євфрат на відстані вісім кілометрів. Річка Євфрат, течія якої зруйнувала хвалебний руский понтонний міст, служить лінією територіального розмежування між зонами інтересів США і Кремля.

Щоби зіпсувати Дональду Трампу і його гостям молитовний сніданок, Путін передислокував у цей район угрупування московського спецназу, перед яким поставили завдання знищити штаб SDF, разом із сирійськими повстанцями та американськими інструкторами, і захопити нафтове родовище у Хушам, яке у 2014 – 2017 роках контролювали терористи Ісламської держави, а рускі спеціалісти добували там нафту для фінансування світового тероризму.

Командування США заявило, що у добре скоординованому нападі на штаб SDF були задіяні орієнтовно 600 асадівських бойовиків і руских терористів, 30 бронетранспортерів і танків, а також артилерія. Отож сили Альянсу були змушені завдати контрудар у відповідь. У Пентагоні заявили, що не стали переслідувати асадівсько-путінських терористів, які, проваливши путівську багатоходівку (захопити нафтові родовища та зіпсувати сніданок Трампові), прудко накивавши п’ятами і повернулись в офіційно визначену для них зону.

Ще до початку американсько-руского зіткнення Пентагон у телефонному зв’язку запитував Кремль про підозрілу активність путінської приватної армії Вагнера. Москва діяла у чисто фашистсько-рашистському стилі: запевнила, що це просто навчання, а потім віроломно напала на американських військових. Пентагон тепер з’ясовує, скільки серед загиблих противників є саме руских бойовиків. Натомість режими Асада і Путіна не зробили жодних заяв стосовно звитяжної контроперації американських військ, – повідомили телеканали ABC і CNN.

Сніданок для руских у молитовній резервації

«Інтерфакс» повідомив, що із РФ на молитовний сніданок до президента США прибув незвичайно численний натовп – аж 70 руских. Це здебільшого ті особи, які мають шанс потрапити під санкції «Кремлівського списку». Раніше на Москві ігнорували американський молитовний сніданок, у Вашингтон не приїжджало й двох десятків руских. Сьогодні ж рускі навіть випросили дозвіл зарезервувати собі поруч молитовної трапезної окрему площадку, де вони будуть очікувати можливості переговорити з кимось із адміністрації Дональда Трампа, щоби отримати гарантії уникнення «Кремлівського списку».

Александр Жарков, віце-президент «Опори Росії» – громадської організації, яка представляє малий і середній бізнес, нахвалявся, що у 2017 році від України була велика делегація, а сьогодні у зловісному для Москви Вашингтоні рускі є найчисленнішими прохачами. На території своєї молитовно-сніданкової резервації Жарков оптимістично марив: «Нам випала можливість здійснення народної дипломатії, тож ми дуже хочемо максимально її використати, особливо у такий складний час», – повідомила кабельна телерадіо мережа «CNNPolitics».

Під час сніданку виступив президент США, а основним доповідачем був конгресмен Стів Скалізе, якого в минулому році поранили в результаті збройного нападу. Трамп присвятив свій виступ релігії і єдності американської нації, наголосивши: «Америка – це нація віруючих, а разом ми скріплені силою молитви».

Ксенія Собчак розкритикувала «Тhe National Prayer Breakfast» і сказала, що цей захід не вартує витраченого часу. Незважаючи на свій статус похресниці Путіна, їй не вдалось зустрітись із президентом США і вирішити фінансово-санкційні питання деяких важливих кремлівських персон.

Собчак не зуміла повторити унікальний трюк однієї відомої політиканки, якій вдалось у минулому перехопити президента США біля чоловічої кімнати. Цього року вже навчена американська охорона не допустила такої можливості. Розчарована Собчак передчасно покинула молитовний сніданок, так і не виконавши доручення. «Не можу розкривати неофіційну частину мого візиту – на те вона й неофіційна. Одне із моїх завдань поїздки сюди – формування неурядових зв'язків із американською стороною, з американською адміністрацією. Це потрібно, щоби з'явився майданчик, де можна буде обговорювати важливі питання для наших країн на неформальному рівні», – зізналась руска вояжистка журналістам ВВС.

Нові горизонти для Інтернету

Віднедавна у нашому побуті все – від холодильників, телевізорів, систем опалення і освітлення – підключається до смартфонів. Цифрові технології дозволяють оптимізувати дані і розширити можливості користувачів декількома способами. Однак у міру розвитку цих технологій людству буде потрібна більш висока пропускна здатність бездротової мережі. Отож дослідники з університету Брауна винайшли застосування нового частотного діапазону, який у найближчому майбутньому можна буде використовувати для Інтернету. Цей новий частотний діапазон відноситься до терагерцової частини (ТГц) звукового спектра, яку вивчали й раніше, проте попередні дослідження не були ґрунтовними.

В одному з експериментів джерело сигналу і приймач розмістили у зонах, невидимих одна для одної. Коли сигнал відправили від передавача, він двічі відбився від стін, аж поки його вловив приймач. Це може здатись другорядною обставиною, однак уперше в цій частині звукового спектра було доведено, що в умовах відсутності прямої видимості можливе застосування сигналу ТГц. Незабаром така властивість ТГц стане затребуваною, оскільки Інтернет поширюється і розвивається. Теперішні смуги пропускання Інтернету вже стають недостатніми для зростаючого попиту, – інформує видання «APL Photonics».

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ