Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ОХМАТДИТ створив телемедичний центр та нову сучасну операційну

3-4 лютого відбудеться підсумкова конференція «Спільна ініціатива Мазовецької Спеціалізованої Лікарні в Остроленці та Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» для підвищення доступності медичних послуг в області сучасної хірургії».

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Під час конференції учасники поділяться досягненнями в межах проєкту, який здійснювався в рамках програми транскордонної співпраці "Польща-Білорусь-Україна 2014-2020" та тривав 5 років.

За словами організаторів, завдяки проєкту обласна дитяча лікарня  "Охматдит" змогла значно удосконалити хірургічну допомогу маленьким пацієнтам.

За цей час лікарня отримала:  нову сучасну операційну,  техніку експертного класу для малоінвазивної хірургії для 3 відділень,   телемедичний центр з оновленою конференц-залою,   також відбувався постійний  обмін досвідом з хірургами з Польщі.

"Створення телемедичного центру - це важливо для пацієнтів, щоб вони не їздили в інші країни на консультації, це також важливо для лікарів, щоб вони могли розвиватися і постійно вчитися", - переконаний заступник директора з хірургічної роботи "Охматдиту" Богдан Мальований.

Львівські хірурги навчили польських низки оперативних втручань для покращення слуху  (шунтування барабанних перетинок, мірингопластика і видалення новоутворів вуха), функціональної хірургії приносових пазух, кореції лійкоподібної деформації грудної клітки за Nuss-Park з відеоторакоскопічним контролем, при підвищеній вологості долонь (селективна торакоскопічна симпатектомія), крипторхізму у хлопчиків.

Наприклад, в "Охматдиті"  з 2005 року проводиться корекція вади методом металостернохондродистракції за Nuss-Park з відеоторакоскопічним контролем. В лікарні її удосконалили.

"Ця операція незначно модифікована нашою хірургічною бригадою, що полегшує проведення  втручання і дає краще відновлення в післяопераційному періоді. Через 2-3 роки проводиться другий етап оперативного втручання – видалення пластини. Після видалення пластини не втрачається досягнута корекція. Розрізи під час повторної операції виконуються в тому ж місці по старим рубцям, тому нових шрамів немає", - пояснює керівник Центру маловніазивної хірургії Андрій Дворакевич.

Весь досвід хірургів з обох країн помістили у Каталог кращих практик, щоб поширити результати проєкту на всій території Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь - Україна 2014-2020.

Крім того, у рамках проєкту лікарні-учасники додатково отримали 3 млн євро для боротьби з Covid-19. Надання коштів ЄС дозволило "Охматдиту" швидко відреагувати на потреби пандемії і швидко розгорнути спеціальне відділення для дітей і закупити захисні костюми.

В межах конференції також польські партнери представлять профілактичну програму для зменшення кількості випадків, що потребують оперативного втручання.

На цьому співпраця спеціалістів обох лікарень не завершиться, адже завдяки телемедичному центру, який став можливий завдяки проекту, хірурги з країн-сусідів будуть проводити спільні консультації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ