Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Охорона здоров'я на Львівщині фінансується на рівні в 2-3 рази нижчому від потреби

У Львівській області фінансове забезпечення на охорону здоров’я з розрахунку на одного мешканця в рік становить 1001 грн. Про це сьогодні, 17 січня, під час колегії у своєму звіті повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ростислав Ступницький.

Це, за його словами, щонайменше в два-три рази менше від потреби.

У структурі видатків загального фонду обласного бюджету переважають видатки на заробітну плату і становлять 76%. На лікування і харчування пацієнтів у медичних закладах області бюджетом передбачено лише близько 10%,на капітальні видатки і ремонти приміщень – 0,5%, на придбання медичного обладнання та його сервіс у бюджеті кошти не передбачені взагалі.

Така структура бюджету не дає змоги забезпечити якісне лікування пацієнтів, тому значна частина видатків на лікування хворих лягає на їхні родини, що викликає закономірне невдоволення населення.

Найгірша ситуація з фіннасуванням видатків на лікування хворих в Моршині, Бориславі, Самбірському, Радехівському, Бродівському районах, найкраща – в Пустомитівському районі, Миколаївській та Кам’янка-Бузькій ЦРЛ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ