Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“Охотникъ на бобровъ” до Відня не потрапив

Під час здійснення митного контролю співробітники Харківської митниці склали три протоколи на іноземців, які, відлітаючи до Відня, намагалися вивезти незадекларовані цінні історичні предмети. Про це повідомила прес-служба Держмитслужби.

 

 Так 39-річний громадянин Бельгії обрав «зелений коридор» — схему, яка передбачає спрощений порядок проходження митного контролю та відсутність речей, які підлягають декларуванню. Але інспектор митниці засумнівався у щирості бельгійця та оглянув його речі за допомогою рентгеноінтроскопічної установки “Rapiskan”. На рюкзаку чоловіка був прикріплений орден Великої вітчизняної війни, документи на який були відсутні.

 

Інший іноземець, громадянин США, також обрав «зелений коридор» та “забув” задекларувати старовинні друковані видання. Коли митники оглянули його валізу за допомогою пристрою “Rapiskan”, то зверху особистих речей виявили книги: “Охотникъ на бобровъ” Майн Рид; “Пастер” М. Завадовский (1934 року видання) та “Самоубийство в законе и жизни” А. Кони (1923 року видання).

 

Відповідно до законодавства України для вивезення друкованої продукції виданої до 1945 року громадянин США повинен був отримати свідоцтво Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України, а також задекларувати свій товар.

 

Також на цьому рейсі порушницею митних правил виявилася жінка, громадянка Канади, яка прямувала також обрала спрощену схему проходження митного контролю та впевняла митників, що предметів, які підлягають обов’язковому декларуванню не переміщує. Проте при розпакуванні валізи жінки  разом з ложками з нержавіючої сталі митники виявили й срібну ложку, а у сумці жінки книгу “Волшебный миръ сказки Перро” (1905 року видання, Москва типография И.Д. Сытина). Книга на вигляд має ознаки культурної цінності.

 

За цими фактами митники склали протоколи про порушення митних правил, а незадекларовані предмети вилучили та передали на експертизу.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ