Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оксана Кошак повідомила про рейдерське захоплення UPAW

Керівниця громадської організації "Світова асоціація з питань тварин України" UPAW Оксана Кошак повідомила про рейдерське захоплення ГО.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

Як повідомила Оксана Кошак, відносно ГО "Світова асоціація з питань тварин України" UPAW було вчинено протиправні дії, згідно з якими змінено голову.

"На жаль, реєстратор не взяла до уваги та не перевірила протокол фіктивних загальних зборів і провела зміни у реєстрі", - зазначила Оксана Кошак на своїй Facebook-сторінці.

Вона зазначила, що у переддень її відпустки, ввечері, були проведені фіктивні збори правління без її участі як Голови правління, що суперечить Статуту. На цих зборах в члени організації прийнято осіб, заяви яких Оксана Кошак не бачила і не мала часу на їх вивчення.

Згодом вона виявила що з сейфа зникли заяви діючих членів організації та протокол зборів правління про прийняття їх в членство.

Оксана Кошак зазначила, що 17 березня 2023 року в офіс ГО з'явилася група людей і їй повідомили, що рішенням зборів її усунено від обов'язків голови ГО.

"Я отримала наказ від 16.03.2023р. згідно з яким мене звільнено з 15.03.2023р. В наказі відсутні підстави звільнення та до сьогодні не проведено розрахунок. Про це подано скаргу в Держпрацю. Зі звільненням я категорично не згідна.

17.03.2023р. мною подано заяву в поліцію про самоуправство, 20.03.2023р. подано скаргу в Міністерство юстиції про неправомірні дії реєстратора, 22.03.2023р. подано позов в суд. Рахунки організації арештовано", - написала Оксана Кошак.

Водночас на сторінці UPAW, розміщене оголошення, про зміну голови громадської організації на Загальних зборах членів ГО.

"15 березня 2023 року Загальними зборами членів ГО UPAW новою головою організації було обрано члена організації Оксану Благовісну. Ми віримо, що її попередній досвід роботи у органах державної влади та міжнародних фінансових установах стане новим етапом розвитку UPAW", - зазначено в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ