Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Огляд засобів від бліх для собак

Блохи – це те, що з великою ймовірністю трапиться з вашим собакою, навіть якщо ви не вигулюєте його на вулиці.

Цих паразитів може принести на взутті хазяїн, і вони досить швидко знайдуть вашого улюбленця. Саме тому засіб від бліх для собак можна придбати завчасно, він вам точно знадобиться.

Блохи не становлять серйозної загрози життю собаки, хоча можуть бути переносниками хвороб. Проте використовувати препарати від бліх власників скоріше спонукають зміни в поведінці собаки та неестетичність цього явища.

630373116afd0.jpg

Як змінюється поведінка собаки?

Звичайно, найпоширенішим та найпомітнішим “симптомом” для застосування дієвого засобу від бліх є те, що чотирилапий починає активно чухатися. Крім того, при ретельному дослідженні його шкіри можна помітити ознаки укусів і навіть криваві рани. На шерсті ж можуть виднітися яйця бліх. Окрім постійного чухання собака може втратити апетит та бути менш активним.

Як підійти до процесу виведення бліх?

В цій ситуації слід:

  • Не зволікати

Боротьба з блохами у собак тим ефективніша, чим раніше ви її почнете. Вони розмножуються надзвичайно швидко. Тривале зволікання може призвести до того, що доведеться декілька разів використовувати засіб проти бліх, щоб позбутися їх остаточно.

  • Вибрати засіб

Ці засоби представлені в різних формах, з різним складом та для різних ступенів зараженості. Саме тому потрібно проаналізувати ваш конкретний випадок або звернутися до ветеринара.

  • Слідувати інструкції

Це особливо важливо для препаратів від бліх, де необхідний розрахунок дози в залежності від ваги тварини. Також зазвичай там вказані строки повторної обробки.

  • Дотримуватися заходів профілактики

Це ж зрозуміло, що блохи можуть з'явитися знову, якщо ви будете дозволяти собаці гуляти з бездомними тваринами, лазити в нори, якщо не обробите місця вдома, де собака спала, коли була заражена. Дотримання таких інструкцій суттєво дозволить скоротити час до наступних “гостей”.

Що обрати та які особливості дії кожного з препаратів від бліх?

Найскладнішим для власників тварин в цьому сценарії є вибір відповідного засобу від бліх для собаки. Зазвичай всі препарати ефективні, але між ними є відмінності. Найголовніша відмінність полягає в тому. яку саме дію вони чинять на комах. Відповідно до діючої речовини ці препарати можуть знищувати, паралізувати або відлякувати. Діюча речовина в таких засобах може бути натуральною, що не чинить токсичної дії або синтетичною, яка є більш агресивною.

Також такі препарати для собак відрізняються за формою випуску і бувають наступними:

Краплі від бліх для собак

Вони найпростіші у використанні, адже потребують простого нанесення на холку та тимчасової ізоляції від купання. Слід зауважити, що через певну токсичність лише окремі препарати можна використовувати як спеціальний засіб від бліх для цуценят до 6 місяців.

Нашийники проти бліх для собак

Вони є досить ефективними для відлякування бліх протягом зазначеного в інструкції періоду носіння. Але вони не підходять для цуценят та похилих тварин через свою токсичність.

Шампунь від бліх для собак

Так, це зручний засіб, але він є найменш ефективним з наявних форм. Його дія триває максимум 5-7 днів, і це за умови ретельного купання собаки. Крім того, існує ризик, що токсини потраплять в організм через вилизування після купання.

Спрей від бліх для собак

Його слід наносити на шерсть собаки на відкритому повітрі. Залишаючись там, діюча речовина отруює та відлякує паразитів. Зазвичай вони нешкідливі для собак, але вилизування знижує їх ефективність.

Таблетки від бліх для собак

Вони призначені для внутрішнього використання і є найменш прогнозованим засобом з точки зору побічних реакцій. Саме тому слід довіряти лише перевіреним та рекомендованим засобам. Саме такими є на думку ветеринарів та чисельних власників собак Bravecta і Simparica, які достойно зарекомендували себе, допомігши ефективно розв'язати проблему з блохами у собаки.

Незалежно від обраного засобу слід використовувати його лише тоді, коли тварина добре себе почуває. Для цуценят та собак старше 10 років необхідно обирати препарати з низьким рівнем токсичності. І в будь-якому разі сподіватися на те, що бліх у собаки ви зможете позбутися раз і назавжди не варто. Варто просто підібрати відповідний засіб проти бліх для собак та тримати його напохваті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ