Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Олександр Писарук про призначення нового голови НБУ

Олександр Писарук – експерт українського банківського сектору, який сьогодні займає посаду голови правління Райффайзен Банку Аваль.
Олександр Писарук

Його кар'єра почалася у 1992 році з посади начальника сектору ЗЕД одного з найбільших в той час банків “Україна”. Через 5 років Писарук почав працювати у “ІНГ Банку”, якому присвятив майже 16 років життя.

У 2014 році Олександр Володимирович перейшов на роботу до НБУ на посаду першого заступника голови та став одним з ініціаторів фундаментальних реформ, які зробили банківський сектор України більш прозорим та стабільним. 

У своєму інтерв'ю журналістам ресурсу nv.ua, екс-заступник голови НБУ Олександр Писарук розповів про своє ставлення до призначення нового голови НБУ та перспективи для української економіки.

Роль Нацбанку у фінансовій стабільності України

На думку фахівця, банківська сфера зустріла спричинену пандемією кризу у найкращому стані, який коли-небудь був. Завдяки виваженій політиці НБУ в останні роки, на банківському ринку залишилися тільки ті гравці, які мають достатньо ліквідності та капіталу, щоб пережити навіть такі непрості часи.

Олександр Писарук зазначив також, що Національний банк сьогодні вживає всіх доступних заходів для забезпечення економічної та монетарної стабільності:

  • утримує інфляцію на дуже низькому рівні;
  • обмежує значні коливання курсу нацвалюти;
  • забезпечує ефективний нагляд за банками.

Все це створює сприятливі умови для макроекономічного зростання та збільшення реальних інвестицій.

Олександр Писарук: очікування банківської сфери від призначення нового голови НБУ

Олександр Писарук – найкращий ТОП-менеджер відповідно до рейтингу Фокус в банківській галузі України. У своїй експертній думці він висловив надію, що новий голова НБУ збереже курс на інституційну незалежність Національного банку та примножить досягнення існуючої монетарної політики.

Головним індикатором такого рішення нового керівника є збереження існуючого складу членів правління Нацбанку та продовження їхніх контрактів. “Це дозволить завершити розпочаті реформи - зробити доступну іпотеку, збільшити кредитування реального сектора”, - підсумував Олександр Писарук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ