Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олександр Тарута передав свою Державну премію дитячому будинку у Львові

Генеральний директор ТзОВ ПБП «Азовінтекс» Олександр Тарута передав отриману ним Державну премію України в галузі науки і техніки 2009 року Львівському дитячому будинку №1. Передачу премії від імені Олександра Тарути провів директор львівської філії фірми «Азовінтекс» Ігор Семенов, – повідомила прес-служба ТзОВ ПБП «Азовінтекс».

 

Такої високої нагороди Олександр Тарута був удостоєний разом з відомими вітчизняними науковцями та промисловцями за участь у роботі «Комплексна енергозберігаюча технологія виробництва високоякісного металургійного коксу на ВАТ«Алчевськкокс». Мова йде про розробку технологій і зведення на Алчевському коксохімічному заводі новішої коксової батареї №10 БІС, генеральним підрядчиком якого став «Азовінтекс». У її будівництві застосовувалися останні досягнення світової і вітчизняної науки та техніки. Як результат, об'єкт був зданий на півтора роки швидше від запланованого.

 

Згідно розрахунків, річний економічний ефект від встановленої батареї становить 224 млн. грн. Крім того, максимально врахований і екологічний аспект. Дана батарея мінімально завдає шкоди навколишньому середовищу. За словами професора Харківського національного економічного університету, доктора технічних наук Ю. Б. Тютюнника, цей унікальний комплекс робіт не має наразі аналогів в світі.

 

«Однією із ключових прерогатив нашої фірми є не лише будівництво, а й допомога людям, - каже Ігор Семенов. - Сьогодні мені надзвичайно приємно від імені Олександра Олексійовича передати ці гроші дітям. Адже допомагаючи дітям сьогодні ми допомагаємо нашому майбутньому, яке у нас повинно бути розумним і розвиненим».

 

«Ця допомого є дуже нам вчасною, - каже директор Львівського дитячого будинку №1 Марія Чернік. - В нас захворіло кілька дітей і я думала де нам дістати гроші на ліки для них, а тепер уже переживати не потрібно». Крім того, отримані кошти буде витрачено на різні речі яких не вистарчає дітям. За словами Марії Чернік, будинок має постійні проблеми із тапочками для малечі, не завжди отримають вони і потрібні продукти. На ці кошти будуть відремонтовані приміщення, куплений одяг і взуття, іграшки тощо. «Тож ми дуже вдячні Олександру Олексійовичу і «Азовінтекс», що завжди про нас піклуються і не забувають», - каже вона.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ