Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олені, яких розводять у Моршинському лісництві, стали улюбленцями алчевських дітлахів

У Моршинському лісництві на території заказника у вольєрі мешкають олені. Це так звана зона відтворення, і лісових красенів тут розводять, щоб збільшити їхню популяцію в природних умовах. Адже у густонаселених Карпатах, які, до того ж, є популярним туристичним районом, є надто багато чинників , що не сприяють активному розмноженню оленів у природних умовах. Додатковим чинником турботи є й велика кількість рубок дерев у лісах Львівщини. Щоправда, оленів, які наразі мешкають у вольєрі, на волю не випустять – вони вже надто звикли до людей. Про життя цих тварин львівським журналістам розповіли лісівники під час виїзду на територію Стрийського державного лісового господарства.
У вольєрі площею 5 гектарів оленів розводять з 2001 року, коли з президентського мисливського господарства під Києвом привезли самця Бебі. Зараз, окрім нього, там мешкають самка Ласа та двоє малюків, імена яким лісівники досі не придумали. Малеча народилася в один день 15 травня з різницею в один рік – у 2004 та 2005 роках. Це єдине місце на Львівщині, де розводять оленів, у решті 11 вольєрах працівники лісового господарства вирощують кабанів. Директор Стрийського державного лісового господарства Ростислав Павлів розповів, що лісівники сподіваються збільшити кількість оленів у вольєрі принаймні до 15. За його словами, молодий олень коштує сьогодні від трьох до п’яти тисяч гривень, а за корм для одного оленя на рік потрібно заплатити близько 4 тисяч грн.
У природних умовах на Львівщині живуть лише близько півтори тисячі цих тварин. Коли оленів у вольєрі побільшає, їх будуть випускати на волю – пообіцяв Ростислав Павлів. Наразі ж тварини тішать курортників, які приїжджають відпочивати до Моршина, і вже стали улюбленцями алчевських дітлахів, що мешкають у моршинських санаторіях.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ