Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Ольга Чуйко презентувала у Львові проєкт допомоги бійцям АТО

Нещодавно представники благодійного фонду "Міжнародна Асоціація Підтримки України" презентували у Львові програму "Родинна реабілітація учасників АТО/ООС".

Генеральний директор асоціації Ольга Чуйко особливу увагу віддала презентації програми родинної реабілітації, яка спрямована на збереження цілісності сім’ї. Ольга Чуйко вважає що відсутність реабілітації всієї сім’ї грозить її розпадом.

"Ветеран на війну не пішов один, він пішов зі своєю сім'єю, і вертатися вони мають разом, лише фронти в них різні" - каже Ольга Чуйко.

Проблемою розлучень є те що людина яка повертається з зони бойових дій появляється перед рідними в зовсім іншому вигляді, міняється характер людини, її погляди на світ та інше. Тому програма працює з усією сім’єю, лише такий підхід може принести результат.

На думку Ольги проблемою багатьох реабілітаційних центрів є просто психологічний супровід, який не є реабілітацією. "Реабілітація це певна кількість послідовних заходів які з наростальною силою діють всередині людини". Програма реабілітації це два тижні інтенсивної терапії з насиченим розкладом, кожен день проводяться різноманітні заняття, та інше, які тривають з 8 години ранку до 10 години вечора, що в сумі дає 44 години групової терапії за 2 тижні.

“На програмі родинної реабілітації ми не гладимо нікого, ми даємо людям можливість та простір для знаходження відповіді” - каже Ольга Чуйко.

Міжнародна Асоціація Підтримки України залучає усіх охочих учасників бойових дій та їхніх сімей до проходження участі у проєкті. Цього року проєкт стартував 17 січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ