Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Омбудсмен розповіла про найновіші злочини рашистів в Україні

Російські військові терористи обстрілюють мирні міста – під авіавогнем лікарні, школи, житлові будинки та гуманітарні коридори.
Людмила Денісова

Про це у фейсбуці повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Вночі загарбники із артилерії обстріляли онкологічну лікарню в Миколаєві, де проходять лікування усі онкохворі міста та області. За попередніми даними дві особи поранені.

Під постійними обстрілами місто Ізюм залишилося без електрики, тепла, води та зв‘язку. Вчора Україна підготувала 20 автобусів, створила "зелений коридор", але через постійний вогонь окупантів він так і не спрацював.

Не вщухає обстріл підконтрольної Україні території Луганщини - Горської громади, Попасної, Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного та Кремінної. Росіяни обстрілюють всю інфраструктуру, школи, лікарні, садочки, б’ють по водогонах і газопроводах, електромережах. При цьому не дають можливості відновити, не погоджують гуманітарні коридори.

Десятки загиблих та поранених серед мирного населення.

На нових тимчасово окупованих росіянами територіях репресують та вбивають мирних жителів. 

Вчора трагічно загинув колишній проректор Харківського Національного університету внутрішніх справ, полковник Валерій Іванович Московець. Російська ракета влучила в житловий будинок у Дергачах. Загинула також його 21-річна онука Анастасія.

На Київщині за інформацією, яка надходить від місцевих з тимчасово окупованих сіл, відбуваються звірства з боку росіян: страти, ґвалтування, тортури, викрадення.

У селищі Слобожанське на Харківщині через два дні після влучання авіабомби у двоповерховий житловий будинок рятувальники знайшли під завалами тіла п'ятьох людей: двох жінок (орієнтовно 35-45 років), чоловіка (до 40 років) та двох дітей (2 роки та 12-14 років).

У блокадному Чернігові у самому центрі міста російські окупанти розбомбили готель "Україна". Чернігів – без електрики, практично без води, тепла та газу. Є проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом.

"Вбивство та катування російськими бойовиками мирного населення є нічим іншим як геноцидом українського народу відповідно до Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду і покарання за нього", - додала Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ