Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Омбудсмен розповіла про звірства рашистів у Тростянці на Сумщині

Місто Тростянець на Сумщині весь цей час залишається окупованим всередині та у повному оточенні з усіх боків ззовні. По периметру міста розміщено ворожі блокпости, проїхати через які – великий ризик для життя.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Біля вокзалу встановили артилерійські установки, іншу техніку розставили по місту між адмінбудівлями, біля магазинів, житлових будинків, розуміючи, що адекватної відповіді по цій техніці при такому розташуванні від ЗСУ не буде.

Побоюючись авіаударів та артилерії України, окупанти примушують мирних жителів сидіти вночі на вулицях поблизу техніки рашистської армії як живий щит.

У місті окупанти вбивають мирних жителів та нищать цивільну інфраструктуру, масово грабують.

Загарбники вбили голову вуличного комітету Ганну Самойлову і декілька днів снайпери обстрілювали вулицю не допускаючи жителів забрати тіло для поховання. Днями просто на вулиці застрелили хлопця, який ввечері повертався додому. Застрелили керівника агропідприємства, який вранці на машині їхав на роботу.

На одній із вулиць кинули гранату в людей. Внаслідок вибуху загинули двоє чоловіків.

Три дні тому рашистські бойовики стріляли по місцевій лікарні, вона майже повністю зруйнована.

Вчора з важкої артилерії обстріляли житлові будинки. Окупанти фактично знищили декілька будинків та вбили трьох пенсіонерів, які там проживали. Пошкоджено декілька багатоквартирних житлових будинків та магазин.

Окупанти вдаються до масового мародерства: всі магазини, банкомати, аптеки у місті спустошені. Активно грабують будинки місцевих, викрадають машин, заходять у квартири, звідки виносять речі, коштовності, продукти. Якщо немає вдома людей, залишаються там ночувати.

"Катування російськими бойовиками мирного населення є нічим іншим як геноцидом українського народу відповідно до Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

Звертаюсь до Міжнародного Комітету Червоного Хреста вжити всіх можливих заходів для відкриття на території України безпечних гуманітарних коридорів для евакуації цивільного населення районів активних бойових дій та окупації", - додала Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ