Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Омікрон BA.5 and BA.4: львівський медик розповів про новий підштам коронавірусу

Директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко, у коментарі Гал-інфо наголосив на позитивних наслідках проведення кампаній вакцинацій до війни та дав характеристику новому штаму.

У зв’язку з повномасштабною агресією росії проти України, фокус уваги суспільства і керівників охорони здоров’я змістився на нагальну проблему воєнних дій. Проте пандемія коронавірусної хвороби існує, і її ніхто не скасовував, – пояснює директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко. 

“Вакцинація, яка проводилась в державі, й інші протиепідеміологічні заходи мали позитивний ефект. На початку січня-лютого цього року кількість хворих значно знизилась. І після повномасштабного вторгнення тенденція захворювань лише знижувалась”, – каже Сергій Федоренко. 

Зараз у Львівській обласній інфекційній лікарні фіксують лічені випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Попри те, згідно з даними ВООЗ та ООН, упродовж останніх кількох тижнів у країнах європейського континенту зокрема спостерігається значне збільшення хворих на коронавірусну хворобу. 

Директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко також розповів про новий підштам омікрону, який вже фіксують у хворих.

Ситуація зі зростанням кількості хворих на коронавірус може погіршитись, – інфекціоніст

“Це коронавірус, підштам омікрону BA.5 and BA.4.  Він має дещо іншу клінічну картину. Вірус характеризується болем у горлі, підвищенням температури, кашлем. Якщо не лікувати перші ознаки або ж хворі також мають хронічні хвороби, це може перерости у коронавірусну пневмонію та навіть спричинити летальні випадки”, – пояснює медик Сергій Федоренко. 

Лікар наголошує, що на ногах будь-яку хворобу переносити є небезпечно, що стосується коронавірусної хвороби – це вкрай небезпечно. У разі виявлення респіраторної хвороби, хворому необхідно звертатися до фахового лікаря – передусім сімейного, щоб пройти тестування на коронавірусну хворобу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ