Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ООН: кожен третій біженець на Землі - сирієць

У світі налічується майже 70 млн біженців, і їхня кількість продовжує збільшуватися.

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, станом на середину 2018 року в світі налічувалося 68,8 млн біженців, вимушених переселенців та осіб, що шукають притулку. Це на 300 тис. більше, ніж півроку тому, пише УНІАН.

Кількість біженців зросла при цьому на 554 тис. Кількість внутрішньо переміщених осіб дещо скоротилася - з 40 до 39,7 млн осіб.

Сирія, як і раніше, залишається країною, з якої біжить більшість людей. Кожен третій біженець на Землі - Кількість внутрішньо переміщених осіб дещо скоротилася - з 40 до 39,7 млн осіб. Сирія, як і раніше, залишається країною, з якої біжать більшість людей, що стають біженцями. Кожен третій біженець на Землі - сирієць. Незважаючи на те, що деякі люди повернулися на батьківщину, їх знову вигнали, і таким чином кількість сирійських біженців зросла на 180 тис. - до 6,5 млн. Більшість з них живуть у Туреччині (3,6 млн), Лівані (968, 1 тис.) та Йорданії (667,2 тис.). Кількість біженців з Афганістану збільшилася на 1% - до 2,7 млн. З Південного Судану втекли 2,5 млн осіб.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ