Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

Робоча група обговорила питання оплати праці українських захисників

Представники Ради, Кабміну та силового блоку обговорили питання про грошове забезпечення військовослужбовців та виплату додаткової винагороди.

Про це пише пресслужба Верховної Ради України. 

Метою засідання робочої групи була розробка змін до чинного законодавства для врегулювання питань, окреслених у листі керівництва сил оборони і безпеки України щодо необхідності врахування можливих негативних наслідків прийнятого Верховною Радою України законопроєкту (реєстр. №8312).

Учасники робочої групи обговорили комплекс питань, пов’язаних із грошовим забезпеченням військовослужбовців та виплатою додаткової винагороди, зокрема, щодо:

— підвищення рівня заробітної плати особам, призваним на строкову військову службу (не нижче рівня мінімальної заробітної плати);

— збільшення розміру стипендій курсантам вищих військових закладів та закладів освіти, які мають військові навчальні підрозділи (не нижче рівня стипендій цивільних вишів);

— підвищення рівня грошового забезпечення інструкторів;

— уніфікації оплати праці військовослужбовців усіх структур сил оборони і безпеки в контексті запровадження єдиного стандарту (порядку) грошового забезпечення;

— виплати додаткової винагороди, зокрема, створення законодавчих підстав для стимулюючих виплат для проведення наступу.

Робоча група також обговорила проблемні питання виплат компенсації членам сімей військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти, та індексації пенсій військовослужбовцям.

Окрім того, було запропоновано врегулювати питання реєстрації у військових підрозділах транспортних засобів з правим розташуванням керма в період дії воєнного стану та спростити процедуру списання відповідної техніки.

Окремо обговорювалося питання звільнення з військової служби деяких категорій військовослужбовців.

Нагадаємо, на початку травня з'явився лист в якому силовики просили Раду відкласти розгляд законопроєкту щодо доплати військовим в тилу (№ 8312-П). 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ