Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вражаючі фото маленького хлопчика, що вижив після авіаудару в Алеппо

Сирійські активісти оприлюднили вражаючі фотографії маленького хлопчика, врятованого зі зруйнованої будівлі після авіаудару в Алеппо.

Відео та фото приголомшеного і закривавленого хлопчика у машині швидкої допомоги поширились у соціальних медіа. У багатьох вони викликали шок і обурення.

За словами лікаря, 5-річного хлопчика звуть Омран Дакніш. В ніч на середу йому лікували поранення голови.

Боротьба між сирійськими урядовими силами, які Росія підтримує авіаударами, і повстанцями загострилася в Алеппо останніми тижнями. В результаті цього, за повідомленнями, загинули сотні людей.

Опозиційний Медіацентр Алеппо повідомив, що фото хлопчика зроблені у контрольованому повстанцями районі Катерджи у середу після авіаударів. Три людини там загинули і 12 отримали поранення.

На відео видно, як медик виносить хлопчика, вкритого пилом і з закривавленим обличчям, з пошкодженої будівлі і садить на заднє сидіння машини швидкої допомоги.

Медик потім йде від автомобіля, а хлопчик тихо сидить, приголомшений тим, що відбувається. Він проводить рукою по обличчю і дивиться на кров, перш ніж витерти її об сидіння.

Пізніше до нього приєднуються двоє інших маленьких дітей і чоловік, поранені в результаті авіаудару.

Осама Абу аль-Ез, лікар з Алеппо, розповів Associated Press, що хлопчика машиною швидкої доставили в лікарню з ранами голови, однак його мозок був неушкоджений. Пізніше його виписали.

Кореспондент Daily Telegraph Раф Санчес також оприлюднив у Twitter фото, на якому хлопчик лежить з пов'язкою на лівому оці.

"Приголомшене, закривавлене обличчя дитини, яка вижила, уособлює весь жах Алеппо", - написав Адіб Шишакли, член опозиційної Сирійської національної ради.

Опозиційна організація Місцеві координаційні комітети заявила, що в результаті авіаудару загинули три людини, і повідомила, що російські військові літаки випустили "вакуумну ракету", натякаючи на використання боєприпасів об'ємного вибуху.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ