Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Опубліковано відео розгону табору ромів на Лисій горі в Києві

Опубліковано відео розгону табору ромів на Лисій горі в Києві, - Ліга.Новини.

На відео молоді люди в балаклавах женуться за групою чоловіків і жінок з дітьми. При цьому переслідувачі бризкають в людей з газових балончиків і кидають в них камені. Чути, як роми звуть на допомогу поліцію.

Вчора глава столичної поліції  Андрій Крищенко заявив, що в таборі ромів на Лисій горі в Києві, де члени ультраправої організації С14 вчинили погром, був проведений "суботник", під час якого спалили "сміття". При цьому, за його словами, були присутні представники місцевої влади. Крищенко зазначив, що скарг на насильство від ромів не надходило.

Як відомо, в ніч на суботу, 21 квітня, активісти C14 напали на табір ромів на Лисій горі в Києві. Вони спалили 15 наметів і зажадали від ромів покинути це місце. При цьому, за свідченнями очевидців, патрульна поліція, яка приїхала за викликом, порадила потерпілим виїжджати з Києва. Пізніше в поліції Києва заявили, що не будуть розслідувати цей випадок, так як офіційно до них не зверталися. Amnesty International і Українська Гельсінська спілка з прав людини назвали інцидент розпалюванням міжетнічної ворожнечі й закликали розслідувати його.

Координатор C14 Сергій Мазур у своєму Facebook підтвердив, що погром влаштували саме члени C14.

Ліга.Новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ