Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ОСББ Львівщини отримують відшкодування за кредитами на заходи з енергомодернізації

Минулого тижня восьми ОСББ області, які скористалися програмою енергомодернізації багатоквартирних будинків ʺЕнергодімʺ ДУ ʺФонд енергоефективностіʺ, компенсували 57 тис. грн з обласного бюджету на відшкодування частини відсоткової ставки за отриманими кредитами. Про це інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА.

Відшкодування здійснили в рамках Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021 – 2025 роки, згідно з якою вперше в Україні здійснюється підтримка ОСББ при роботі з ДУ ʺФонд енергоефективностіʺ на обласному рівні.

ʺЛьвівщина є однією з регіонів-лідерів щодо роботи за програмою ʺЕнергодімʺ. Так, станом на сьогодні Фондом енергоефективності схвалено 84 заявки від ОСББ на впровадження енергоощадних заходівʺ,-  зазначили у департаменті.

Програма ʺЕнергодімʺ передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету ʺЛегкийʺ та 50% для пакету ʺКомплекснийʺ на грантовій основі, з обласного бюджету додатково здійснюється відшкодування відсоткової ставки у розмірі 3%-10%.

ʺВпровадження заходів підвищенням енергоефективності в житловому фонді дозволить покращити та створити комфортні умови проживання, скоротити споживання теплової енергії і в кінцевому результаті зменшити розмір ʺплатіжокʺ за тепло. Запрошуємо ОСББ брати участь в програмі ʺЕнергодімʺ ДУ ʺФонд енергоефективностіʺ та енергомодернізовувати будівліʺ,-  наголосив керівник департаменту Богдан Кейван.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ