Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Ощадбанк" дасть 56 млн компанії, яку Світовий банк "забанив" за корупцію

ПАТ "Державний ощадний банк України" 16 червня та 11 липня уклало дві угоди з ТОВ "БМС Консалтінг" про поставку обладнання і технічну підтримку на суму 56,26 млн гривень. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають"Наші гроші".

За 31,26 млн гривень замовили 1 596 пристроїв захисту трафіку даних держателів платіжних карток CheckPoint 1120 FireWall Security Appliance по 19 584 гривень за штуку.

Післягарантійне обслуговування і технічна підтримка коштуватимуть ще 25 млн гривень. За даними сайту банку, конкурентом було ТОВ "Світ ІТ".

"БМС Консалтінг" належить киянину Сергію Савченку і ТОВ "Монсервен", що засноване "Перпл Стоун Інвестменс Лтд" з Кіпру. В українському реєстрі бенефіціаром кіпрської компанії зазначений місцевий житель Файдон Георгіадіс.

У лютому СБУ відкрила кримінальне провадження щодо закупівель Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Державної служби зайнятості. Слідство вважає, що "БМС Консалтінг" і ТОВ "Айкюжн" насправді не виконували замовлені роботи з модернізації програмного забезпечення, правами на яке володіли.

Із грудня 2012 до грудня 2015 року фірмі "Айкюжн" перераховано 52 млн гривень, а "БМС Консалтінг" - 101,50 млн гривень авторської винагороди та інших платежів.

Нещодавно Світовий банк відсторонив BMS Consulting та її президента Савченка від своїх тендерів на шість років.

Це було зроблено через розслідування щодо розтрат на тендерах на модернізацію електронних систем соціальної допомоги в Україні на 43 млн доларів, проведених на кошти Світового банку. Також в рамках цієї справи від тендерів на кошти ВБ були відсторонені українські фірми "Інком" і "Рома".

Власниками фірми "Світ ІТ" є Ігор Ковальов і Микола Хлапонін. Останній також керує ТОВ "ІТ Парк" Світлани Хлапоніної та Вікторії Ковальової.

За даними "ВДЗ", фірма-конкурент у 2008-2011 роках виграла тендерів виключно АТ "Укрексімбанк" на 12,10 млн гривень.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ