Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ощадбанк готують до приватизації

Державний Ощадбанк, Міністерство фінансів та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) готуються до підписання мандатного листа про довгострокове фінансування.

Про це інформує пресслужба українського Мінфіну.

15 червня Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з Керуючим директором ЄБРР з фінансових інституцій Френсісом Маліжем.

Також у зустрічі взяли участь заступник Міністра фінансів Юрій Драганчук, Керуючий директор ЄБРР у Східній Європі та Кавказі Маттео Патроне, Директор ЄБРР з питань фінансових установ Західних Балкан та Східної Європи Александра Вукосавлевич.

Основними темами для обговорення були реформування державних банків України, реформа корпоративного управління, приватизація АТ “Ощадбанку”, оновлення підходу до відбору незалежних членів наглядових рад державних банків.

“Мінфін разом з міжнародними експертами оновили Стратегічні принципи реформування державних банків, що включає стратегії розвитку для кожного такого Банку до 2024 року. На основі цього були підготовлені та затверджені Кабінетом міністрів України Основні напрями діяльності Ощадбанку, ПриватБанку та Укрексімбанку у 2021-2024 роках”, - зауважив Сергій Марченко.

Міністр фінансів України наголосив, що сьогодні, 15 червня 2021 року, була подана до Кабміну оновлена Стратегія розвитку АТ “Ощадбанку” на 2021-2024 роки. 

“Першочерговим пріоритетом Стратегії є подолання кризи. Банк фокусуватиметься на збереженні свого бізнесу та підтримці фінансової спроможності. У довгостроковій перспективі АТ “Ощадбанк” має стати лідером на ринку за рахунок якісного обслуговування та конкурентоспроможних продуктів. Також Стратегією передбачена міцна присутність у приватному секторі — більше 80% кредитного портфелю від приватного бізнесу”, - сказав Сергій Марченко.

Юрій Драганчук зазначив, що в найближчі дні очікується прийняття зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту, спрямованого на входження АТ “Ощадбанку” до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що забезпечить виконання однієї з важливих умов продовження успішної співпраці з ЄБРР.

АТ “Ощадбанк”, Мінфін та ЄБРР готуються до підписання мандатного листа щодо умов майбутньої співпраці та надання ЄБРР довгострокового фінансування у формі субординованого кредиту з можливістю конвертації в акції АТ “Ощадбанк”.

Також під час зустрічі Міністр розповів про розробку трьох документів з метою встановлення правової процедури для Міністерства фінансів щорічно проводити оцінку результатів діяльності Наглядової ради державних банків: Процедура оцінювання, Технічне завдання для незалежного зовнішнього експерта, Процедура відбору незалежного зовнішнього експерта. Оцінювання проводиться з метою підвищення якості функціонування наглядової ради як органу управління банку та його ефективності, підвищення рівня корпоративного управління в банку

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ