Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Особливості аналізу криптовалютного ринку

Криптовалютний трейдинг, а також інвестиції в цифрові активи – це шлях до втрати грошей.

На тематичних форумах можна знайти чимало історій про те, як трейдер-початківець створив кілька торгових пар і казково збагатився на різниці курсів. Однак це лише поодинокі випадки, що на дистанції призводили до збитків. Для перманентного успіху в цій галузі важливо проводити ретельний аналіз ринку, який включатиме не тільки курс біткоїна сьогодні та вартість кількох альткоїнів, а й ряд інших показників. Про це ми й розповімо зараз.

Чи необхідний аналіз ринку криптовалют?

У будь-якій справі перед початком практики обов'язково варто вивчити теорію. Трейдинг та інвестиції в криптовалюту не є винятком. При цьому однієї теорії мало, оскільки її необхідно навчитися застосовувати. Для цього існує криптовалютний аналіз ринку. Він ділиться на кілька складових:

  • первинний;
  • технічний;
  • фундаментальний;
  • теорія хвиль Еліота.
 

Первинний аналіз передбачає вивчення основних характеристик одного чи кількох токенів. Де отримати інформацію? Сьогодні існує чимало тематичних порталів, каналів на YouTube та пабліків у телеграмі. Дедалі більше успішних трейдерів ведуть власні блоги, у яких діляться корисною інформацією. Коли ви дізнаєтеся трохи більше про конкретну валюту, то зможете самостійно вирішити – чи вкладати у неї гроші. 

Більше розширені знання дає фундаментальний аналіз крипторинка. Він враховує не «вакуумне» коливання вартості монет, а вплив на зміну курсу сторонніх процесів. Що ж до технічного аналізу, він передбачає вивчення короткострокових коливань вартості коїна. На противагу технічному вивченню працює теорія Еліота, яка пропонує вивчати зміну вартості біткоїна та інших валют на тривалій дистанції. Оскільки волатильність будь-якої криптовалюти передбачає підйоми та падіння, така теорія отримала назву хвильової. 

Не варто зациклюватися лише на одному методі. Щоби досягти успіху, необхідно комбінувати теорії, які дозволять побачити повну картину ринку. При цьому вивчати всі варіанти аналізу одразу буде помилкою. Отримуйте знання, поступово переходячи від однієї теорії до іншої.

Як проводити первинний аналіз?

Давайте докладніше зупинимося на первинному криптовалютному аналізі, який здійснюється у чотири етапи:

  1. Знаходите будь-який коїн.
  2. Шукаєте тематичний портал або паблік, де можна отримати інформацію про цю валюту.
  3. Відзначаєте курс на сьогодні, а також мінімальний річний показник.
  4. Ділите нижчу позначку на поточний курс та отримуєте відсоток найменшої ціни монети.

Так ви дізнаєтеся, наскільки зросла валюта за рік. Якщо зростання занадто велике, то вкладати в монету немає сенсу, оскільки є ймовірність, що її цінник поповзе вниз. За таким самим принципом можна розрахувати відсоток падіння крипти. Для цього необхідно мінімальний річний показник замінити на максимальний. Якщо коін подешевшав на 50%, варто задуматися щодо купівлі валюти.

На що ще звернути увагу?

Не варто забувати про капіталізацію валюти та її емісію. Що вище перший показник, то перспективніше виглядає монета. Для розрахунку емісії слід дізнатися кількість випущених монет та кількість коїнів, які плануються до випуску. Ділимо перше число на друге та отримуємо відсотковий показник емісії. Пам'ятайте, що грамотний аналіз значно збільшує шанси на успіх.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ