Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Осуховський запевнив Садового, що розбереться, чому над львів’янами познущалися в Польщі

Вєслав Осуховський запевнив Садового, що розбереться, чому над львів’янами познущалися в Польщі. Про це йшлося сьогодні, 26 січня, на зустрічі міського голови Львова з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові, — повідомив Андрій Садовий на брифінгу, відповідаючи на запитання „Гал-info”.
„Я мав досить гостру розмову із Вєславом Осуховським, вручив йому звернення Львівської міської ради і попросив якнайшвидше розібратися у цій ситуації. Пан генконсул запевнив мене, що ретельно перевірить факти, про які йдеться у зверненні ЛМР”, — наголосив Андрій Садовий.
За словами мера, він планує, що на наступній сесії Львівської міськради, яка відбудеться 8 лютого, депутатський корпус почує доповідь за результатами перевірки обставин цієї справи.
Нагадаємо, 21 січня 2007 року з Польщі поверталась офіційна делегація Львова, яка перебувала у місті-побратимі Вроцлаві на святкуванні «ХІ Вроцлавської куті», що традиційно організовується Об’єднанням українців у Вроцлаві. До складу львівської делегації, яку очолював депутат Львівської міської ради Микола Гембар, входили 8 учасників фольклорного ансамблю «Горгани», в тому числі троє дітей.
За 10 км до м. Ряшева автобус «Фольксваген», яким подорожували львів’яни, зупинили представники дорожньої поліції (інспектор - Марек Клюс). Виявивши у делегації відсутність одного з документів, необхідних для проїзду територією Польщі, інспектор вимагав заплатити йому хабара у розмірі 500 злотих. Почувши відмову, він збільшив вимогу до 3-х з половиною тисяч злотих та викликав озброєних автоматників і поліцейських з собаками, які брутально погрожували конфіскувати автобус та залишити людей на дорозі.
За словами Садового, Львівська міська рада обов’язково компенсує Миколі Гембару витрати, які йому довелося понести, щоб делегація добралася додому, — це близько 1 тисячі доларів. Цікаво, що віддаватимуть гроші пану Гембару, за словами, мера із зарплат чиновників, зокрема і з зарплати Садового, бо „іншого способу віднайти гроші нема”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ