Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Отримавши хабар, правоохоронці на радощах забули папку з незаконними документами, — Михайло Плєсков

Вимагаючи хабар у підприємця, правохоронці Галицького райвідділу міліції отримавши його, на радостях забули у бізнесмена папку з документами, в якій виявилося кілька направлень на перевірку суб’єктів підприємницької діяльності з одним і тим же номером, що є грубим порушенням законодавства, — заявив 21 березня під час прес-конференції представник громадського клубу «Династія» Михайло Плєсков.
«Міліціонери прийшли до підприємця з конкретною метою — отримати хабар, а не проводити якусь перевірку. За непроведення перевірки вони почали вимагати 300 дол. США, коли ж бізнесмен сказав, що у нього нема з собою таких грошей, попросили відкрити касу, забрали звідти 200 грн, а також забрали в бізнесмена золотий ланцюжок, склали акт, що порушень під час перевірки виявлено не було і пішли собі. Проте, на радостях вони не зчулися і забули і підприємця, а якій було три направлення на перевірку суб’єктів підприємницької діяльності за одним і тим же номером, а також кілька пустих бланків направлення», — розповів Михайло Плєсков.
Документи справи, як він зазначив, передані обласному управлінню Служби безпеки України.
Як прокоментував начальник Державної служби боротьби з економічними злочинами УМВСУ у Львові Роман Скіра, направлення на перевірку суб’єктів підприємницької діяльності обов’язково мають буди занесені у журнал направлень і при реєстації їм присвоюється окремий номер, який в жодному разі не може повторюватися. Крім цього, за його словами, направлення має бути підписане особисто начальником даного райвідділу міліції, а також на ньому повинна стояти печатка, яка теж знаходиться лише в начальника райвідділку.
«Якщо такий факт справді мав місце, то це грубе порушення і я обіцяю, що розслідування цієї справи візьму під свій особистий контроль. Проте говорити, що подібні випадки можуть бути масовими, думаю, не варто, це поодинокі факти», — наголосив Роман Скіра.
Як повідомив правоохоронець, матеріали справи будуть передані до прокуратури і якщо звинувачення підтвердяться та суд визнає склад злочину у діях міліціонерів, вони понесуть кримінвальну відповідальність та будуть звільнені з правоохоронних органів, якщо ж ні, то і надалі працюватимуть на своїх посадах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ