Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ПА НАТО відхилила суперечливу доповідь про санкції проти Росії після зауважень України

Вперше за 22 роки Парламентська асамблея НАТО відхилила найбільш суперечливу доповідь про застосування економічних санкцій проти країн-агресорів на підставі зауважень української делегації.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії “Слуга народу”, передає Укрінформ.

«Ми наполягаємо на подовженні санкцій проти Росії, тому що це дієвий інструмент тиску на країну-агресора. Санкції мають накопичувальний ефект, вони обов’язково зіграють свою важливу роль щодо зміни режиму Путіна. В майбутньому це відкриє шлях до повернення окупованих Криму та Донбасу в Україну», – наголосив під час свого виступу на Парламентській асамблеї НАТО голова української делегації, народний депутат фракції «Слуга Народу» Єгор Чернєв.

За словами Чернєва, після виступу України більшість країн-членів НАТО проголосувало проти доповіді.

“Щойно відхилили найбільш спірну доповідь цьогорічної Парламентської асамблеї НАТО про застосування економічних санкцій проти країн-агресорів! В цілому доповідь була в тональності послаблення і дуже точкового їх застосування. Що, звісно, нас не влаштовувало”, - написав політик у Facebook.

Він заявляє, що “це вперше за щонайменше 22 роки”.

Як відомо, у Лондоні з 11 жовтня відбуваються щорічні збори Парламентської Асамблеї НАТО. Головними питаннями порядку денного зборів визначено розвиток подій в Україні і навколо неї, а також ситуація в Ірані та Афганістані.

У ПА НАТО 12 жовтня заявили, що для більшої ефективності санкції мають зосередитися на еліті, яка відповідальна за небажані політичні дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ