Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Падіння Іл-76: Медіацентр Україна зібрав все, що відомо станом на зараз

Нагадаємо, удень у середу, 24 січня, у Бєлгородській області РФ розбився військово-транспортний літак Іл-76.

Міноборони РФ заявило, що Іл-76 нібито збили ЗСУ із ЗРК з району населеного пункту Липці Харківської області. На борту літака нібито перебували 65 українських військовополонених, яких перевозили до Бєлгородської області для обміну, а також шість членів екіпажу та троє супроводжуючих, усі вони загинули.

У Міноборони України заявили, що наразі не можуть підтвердити причетність до падіння Іл-76, а також інформацію про те, що на його борту були українські військовополонені.

У ГУР підтвердили, що сьогодні мав відбутись обмін полоненими з Росією. Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що «що запланований на сьогодні обмін наразі не відбувається».

Український омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на катастрофу Іл-76. Він запевнив, що вивчає деталі ситуації, та закликав не вестися на провокації. «Ворог підступний. І всі ми знаємо, які жахливі методи РФ може використовувати, аби дестабілізувати українське суспільство», — написав він.

Загалом у російському полоні на сьогодні перебувають понад 8 тисяч осіб, із них понад 1600 цивільних, заявили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. Ще десятки тисяч людей знаходяться у статусі зниклих безвісти.

Літак Іл-76 могла збити російська ППО, заявив експерт Мюнхенської конференції з безпеки Ніко Ланге. Він додав, що на цьому напрямку російська сторона постійно використовує системи С-300.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ