Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пане Президенте, Помісна церква в Україні є, – Патріарх Кирил

Предстоятель Російської православної церкви заявив, що в Україні вже існує помісна православна церква, i членами її мають бути всi православні вiряни, незалежно вiд їхньої полiтичної орiєнтацiї. Повідомило Радіо Свобода.

«Ця церква, пане Президенте, існує. Якби її не було, не було б сьогодні України», – сказав патріарх Кирило Президентові Вiктору Ющенку пiсля вiдвiдування пам’ятника жертвам Голодомору.

За словами патрiарха, помiсна церква iснує вже тисячу рокiв – вона була заснована «великим впливом хрещення Русі, яке здiйснив святий рiвноапостольний князь Володимир».

Водночас предстоятель РПЦ заявив, що «рани, якi iснують на тiлi цiєї церкви, необхiдно спiльно лiкувати». А зцілення, за його словами, «буде можливе тодi, коли всi ми зможемо у своїй свiдомостi зрозумiти дуже важливу iстину: паствою церковною є всi хрещенi православнi люди, незалежно вiд їхньої полiтичної орiєнтацiї, симпатiй i антипатій».

При цьому Кирило зазначив, що він, як патріарх Московський і всія Русі вважає себе відповідальним за розвиток церкви у всіх країнах, що належать до його патріархії.

«Патріарх – це батько для всіх, поза залежністю від тих, яких кольорів паспорт у кишені, у якій державі ми живемо... я, як патріарх, докладу всіх зусиль, щоб по милості Божій запобігти поділу», – сказав він.

Пiсля вiдвiдування пам’ятника жертвам Голодомору патрiарх вiдбув на вечiрнє богослужiння до Києво-Печерської лаври.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ