Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Панькевич відвідав родинне село гетьмана Сагайдачного

11 листопада голова Львівської обласної ради Олег Панькевич та депутат облради Осип Магур побували в селі Кульчицях, в якому народився гетьман Петро Сагайдачний, повідомила прес-служба Львівської облради.

Вони відвідали музей гетьмана Сагайдачного, директор якого Богдан Сидор ознайомив гостей з експозицією, розповів про історію села, відомих уродженців Кульчиць, постаті яких вписані золотими літерами не тільки в історію. Адже, крім гетьмана Петра Сагайдачного, в Кульчицях народився ще Юрій Кульчицький – герой оборони Відня від турецької навали 1683 року, котрий свого часу відкрив у австрійській столиці першу кав'ярню і, як кажуть його земляки, навчив Європу пити каву.

Після відвідин Кульчиць Олег Панькевич та Осип Магур побували в селі Задністря, де оглянули новозбудований ФАП особливого планування, будівництво якого співфінансувалось з обласного бюджету.

Також Олег Панькевич відвідав ЗАТ "Вістовицький завод будівельної і художньої кераміки ім. Ю.С.Завадського", що в селі Вістовичі Михайлевицької сільради. Директор заводу Галина Тимкович ознайомила голову облради Олега Панькевича з діяльністю підприємства, яке можна вважати достатньо успішним, запросила оглянути цехи та розповіла про економічні труднощі на підприємстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ