Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Панно на території колишнього винзаводу захистили від руйнування взимку

Панно "Збір винограду", що на території колишнього винзаводу на Погулянці, захистили від руйнування на зимовий період.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Мозаїчне зображення авторства Григорія Кичули і Ярослава Шеремети має мистецьку цінність, і виконавчий комітет майже 2 роки тому прийняв рішення про його збереження.

"Спочатку, задля збереження, була думка перенести панно. Але його дуже складно демонтувати. Тож ми звернулися до власників приміщень колишнього винзаводу з проханням захистити мозаїчне зображення, і вони пішли назустріч – на сьогодні там встановлена конструкція з тентом.  Власники з розумінням ставляться до необхідності збереження панно на цій території", - зазначила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Ліля Онищенко.

Керуюча справами виконавчого комітету ЛМР Наталія Алєксєєва наголосила, що завдання нових власників комплексу колишнього винзаводу – зберегти та відреставрувати панно.

 "Керамічне панно "Збір винограду" авторства Кичули і Шеремети виготовили у 1979 році. Звісно, часи тоді були радянські, та все ж, не відкидаймо мистецьку цінність такої речі. Саме тому зберегти та провести реставраційні роботи панно на винзаводі – завдання власників. У разі неможливості такого – але, сподіваюся, до цього не дійде, "Збір винограду" буде передано Меморіальному музею тоталітарних режимів "Територія Терору" для подальшого експонування", - зазначила Наталія Алєксєєва.

Також вона додала, що позиція міської влади щодо парку навколо винзаводу залишається незмінною: жодної житлової забудови там бути не може, лише – будівлі громадського призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ