Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Парафіяни села Гірське Миколаївського району перекрили міжнародну трасу

У селі Гірське Миколаївського району відбулося перекриття міжнародної траси. У селі загострився конфлікт між парафіянами та cвящеником, що править за домовленістю. На місце події прибули працівники міліції, які згідно чинного законодавства почали складати протокол, адже скоєно кримінальний злочин за статтею 279 Кримінального кодексу України (Блокування транспортних комунікації, а також захоплення транспортного підприємства.) Ця стаття передбачає мінімальне покарання у вигляді штрафу, а при настанні тяжких наслідків позбавлення волі на термін до 12 років.
Близько 50 хвилин міліціонери вели роз’яснювальну розмову про зняття перекриття міжнародної траси, але громада стояла на своєму, жінки та діти просто лягали на проїжджу частину перекриваючи рух вантажівкам, які гучно сигналячи все ж таки воліли прорвати людський кордон. Парафіяни вимагали заміни священика та переходу до Львівської єпархії. Ще б трохи і для приборкання громади прийшлося б викликати спецпідрозділ „Беркут”, але, на щастя, переміг здоровий глузд та переконання працівників міліції.
Керівництво Управління МВС України у Львівській області наступного ж дня приїхало до Архієпископа Львівського УГКЦ Ігоря Возьняка, щоб якось вирішити це складне питання. Було привезено близько 1200 підписів людей та ксерокопії паспортів. Але, як виявилося, керівництво Львівського архиєпархії не вправі виносити будь-яке рішення по парафії села Гірське, це тільки в праві або Стрийської єпархії, або глава УГКЦ.
Доречним буде зазначити, що за останні півтора роки у цьому селі помінялося вже вісім священиків. В найближчі дні міліціонери планують поїхати до Стрийської єпархії і вмовити духовенство вирішити це спірне питання мирним шляхом на подвір’ї церкви, а не перекриттям автомобільної траси, за яке можуть бути скалічені людські долі.
 На Львівщині є 118 населених пунктів, де богослужіння проводяться позачергово із них є ряд населених пунктів, де віруючі живуть з різними віросповіданнями і ситуація там залишається вкрай складною.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ