Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Парк чи сквер: що буде у Личаківському районі

Комісія архітектури, містобудування та розвитку територій Львівська міська рада розглядала питання внесення змін до ухвали міської ради "Про затвердження переліку та меж скверів Личаківського району м. Львова". Йдеться про сквер на вул. Пекарській, 52-56 - вул. І. Мечникова, 16 орієнтовною площею 1,4500 га.

На минулому засіданні голова комісії Олексій Різник звернувся до управління земельних ресурсів з проханням доопрацювати це питання, аби розширити межі даного скверу та створити повноцінний парк. За його словами, цю земельну ділянку можна збільшити до 3 га.

"Переконаний, що суміжні землекористувачі не заперечуватимуть проти створення єдиного простору громадського відпочинку. Однак, для цього із ними потрібно провести переговори, аби пояснити їм мотивацію створення такого парку", - сказав він.

Однак, в управлінні кажуть, що збільшити територію не вийде, адже суміжні ділянки мають власників. 

Відтак комісія винесла дане питання на розгляд ради з пропозицією. Під час розгляду ради дати протокольне доручення міському голові Львова перенести це питання з метою визначення уповноваженого органу, який буде здійснювати фінансування і управління цим об’єктом.

"Ця ділянка є значно більшою за сквер і утримувати її буде дуже складно. Однак, якщо вдасться сформувати на цій території повноцінний парк, то і фінансування на його потреби будуть відповідними", - сказав Олексій Різник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ