Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Паркетна дошка - скільки служитиме і як збільшити час експлуатації

На ринку якісної, а головне — довговічної підлоги, паркетна дошка уже давно визнана одним із найкращих рішень завдяки одразу кільком цінним перевагам. Максимально продовжити й так доволі не коротке життя такої підлоги можна дотримуючись кількох простих правил.

Який термін експлуатації паркетної дошки

Перевірені виробники паркетної дошки, гарантуючи довгий термін служби своєї продукції, найчастіше прогнозують її безпроблемну експлуатацію упродовж 25-30 років. А, якщо не піддавати підлогу сильним навантаженням та відповідно доглядати, вона може прослужити й усі 50 років. Чи ще багато покриттів можуть бути такими ж витривалими? Водночас, виробники наголошують, що це можливо лише за умови правильного укладання такої підлоги і дотримання усіх експлуатаційних вимог.

Довговічну паркетну дошку у Львові можна придбати у магазинах СтарДизайн. Ми — мережа магазинів дверей та підлоги з багаторічним досвідом та працюємо лише з сертифікованими виробниками без посередників.

Як продовжити строк експлуатації паркетної дошки

Однією з найбільших переваг паркетної дошки є можливість циклювання такої підлоги. Так, коли покриття сильно пошкодилось або просто зносилося, його верхній шар можна зрізати, залишивши неушкодженою деревину під шпоном. До того ж таку процедуру можна повторювати кілька разів. Усе залежить від того, якої товщини дошка. Після циклювання паркетна дошка виглядає як нова, а її термін служби — стає ще більшим. 

Лише використавши на ніжках меблів спеціальні накладки та надаючи відповідний догляд паркетній дошці, можна забезпечити їй довгі роки служби навіть без шліфування. Олію на такому покритті можна легко відновити на конкретній пошкодженій ділянці, але вона потребує регулярного оновлення. А от лак важко піддається локальному ремонту, проте, за ним легше доглядати.

Найкращим рішенням для продовження терміну експлуатації паркетної дошки буде дотримання усіх рекомендацій, які подає виробник - використовувати рекомендовані виробником засоби для її догляду, захищаючи від проникнення бруду і пилу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ