Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роль дзеркала в оздобленні інтер'єру - рекомендації експертів

Здавалось би, всі ми знаємо для чого використовують дзеркала. А саме, про його головну функцію - людина в дзеркалі може бачити, як вона виглядає.

А чи замислювалися ми про роль дзеркала, як важливого елементу інтер'єру? Якщо саме зараз ви вирішили купити дзеркало у своє помешкання, то зверніть увагу на основні поради при виборі такого елементу декору.

Які ще функції виконує дзеркало у помешканні, крім основної?

І дійсно, ми вже настільки звикли до цієї частини декору, що його відсутність виглядає досить дивно. Як зазначив Жан Бодріяр, що "годинники грають ту ж роль в часі, що і дзеркало в просторі", "дзеркало надає простору завершеності".

На які функції дзеркала у помешканні хочеться звернути вашу увагу?

  • Візуальне збільшення вузького приміщення. І дійсно, за допомогою дзеркальних поверхонь невеличке помешкання візуально стає більш просторим, що значно покращує інтер'єрний вигляд.
  • Збільшення освітлення темних приміщень завдяки притаманній властивості дзеркал створювати ефект відбивання світла.
  • Предмет декору. На сьогоднішній час виробники зробили крок далеко вперед в плані створення цікавих елементів декору за допомогою дзеркальних поверхонь. Це різноманітні дзеркальні панно, множинні мозаїки, розміщенні по стінах помешкання для його прикрашення. Й багато всього іншого.

Особливості використання дзеркал в різних типах приміщень

Чи існують якісь рекомендовані правила розміщення дзеркал у приміщеннях різного призначення? Так, звісно. Перед тим, як придбати такий елемент декору, треба звернути увагу не тільки на головну функціональну частину, а і ще на купу різних дрібничок, які теж сукупно впливають на кінцевий результат.

Але все ж таки, є основні правила, яких бажано дотримуватися при розміщенні дзеркальних поверхонь у різних приміщеннях. Чи потрібні дзеркала у вітальні? Скоріше за все, в такому приміщенні дзеркала будуть просто відігравати свою роль у створенні оригінальності інтер'єру. Це можуть бути такі варіації, як настінне панно, або дзеркальні меблі чи інші варіанти, коли інтер'єр тільки виграє при застосуванні дзеркала. У спальній кімнаті вітаються шафи з дзеркальною поверхнею. Це практично, зручно. А ще зробить приміщення візуально світлішим та більшим. У ванній кімнаті дзеркало відіграє більш функціональну роль за прямим призначенням. Однак, треба звернути увагу на більший рівень вологості такого приміщення. Чудовим варіантом буде придбати дзеркало з поличкою для зберігання необхідних предметів гігієни, таких як зубна щітка, прилади для бриття та всяке інше.

Для передпокою можна придбати велике дзеркало, яке дозволить людині оглянути себе самого перед виходом. Так само, велике дзеркало зробить приміщення візуально більшим та світлішим, адже не всі можуть похвалитися особливою просторістю передпокою.

На сьогодні український виробник Studio Glass має величезний вибір дзеркал. Серед яких можна вибрати той самий варіант, який підійде саме для вашої оселі, щоб зробити її ще краще.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ