Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ремонтні роботи: як зробити кухню сучасною

Кухня – це те приміщення де всі ми проводимо значний відрізок часу, тому хочеться щоб вона була просторою, світлою та затишною. І її можна такою зробити.

Для цього досить звернутись за допомогою до професіоналів, які виконають ремонтні роботи у Львові. При цьому вони будуть використовувати сучасні тренди, головними з яких є екологічність, практичність і мінімалізм. Особливість такого дизайну в тому, що він використовує мінімум меблів та декоративних деталей, всі лінії прямі та точні, а матеріали максимально натуральні. Звісно, багато чого залежить від вашого бюджету, адже не всі можуть потратити гроші на мармур та натуральну деревину.

Як зробити простір в кухні більш вільним

Уже кілька років у проектувальників є установка на відкритість. Тобто простір кухні поєднується з сусідньою територією. Наприклад, з вітальнею або столовою. Відкритий студійний простір є не лише комфортним але і практичним. Особливо коли заходить мова про невелику квартиру.

До того ж людина, яка готує на велику кількість людей щодня може себе відчувати ізольовано. А маючи відкриту кухонну зону ви зможете спілкуватись із сім’єю, дивитись телевізор, і просто відчувати себе краще ніж в невеликій кімнатці, якою часто буває кухня.

Але враховуючи особливості кухні потрібно щоб цей простір органічно вписувався в територію, не вибиваючись із загального «сценарію». Саме в досягненні консенсусу в цьому питанні і полягає робота спеціаліста. Завдання дизайнера – максимально органічно вбудувати кухню в житлове середовище. Цього можна досягнути завдяки якісно підібраним оздоблювальним матеріалам, кольоровим рішенням, зручному розташуванню і т.п.

Головні тенденції які можна використати прямо зараз

На сьогодні актуальні раціональні рішення. Наприклад, на кухні все частіше використовуються мобільні конструкції. Це особливо актуально для відкритих приміщень де не хотілось би щоб якісь зайві деталі були помітні коли в них немає необхідності. Але окрім уже озвученого рішення є ще дуже багато цікавих ідей. Наприклад:

  • Острів в комплекті з барною стійкою. Це рішення є не лише вигідним в плані естетики, воно досить ергономічне. Наприклад, сам «острів» може виконуватись як місце для зберігання різних продуктів і кухонного обладнання. Оскільки він досить місткий, це дозволить не використовувати верхні настінні шафи, які традиційно розташуються над рядом кухонних меблів. Звісно цей тренд не новий, але останнім часом він набирає все більше популярності. Та і стіну не потрібно робити більш міцною, щоб вона могла витримати вагу меблів.
  • Металеві деталі. Щоб кухня стала більш сучасною але не втратила особливого колориту можна використати метали. Наприклад, вигідно виділяються мідь, нержавіюча сталь або їх імітації. Використати їх можна в оформленні витяжки, обравши фартух зі сталі, зробивши декоративні вставки на стінах, або просто поставивши стільці з металевими ніжками. Такі рішення помітно освіжать приміщення.
  • Камінь або його імітація. Оздоблення камінням продовжує залишатись в моді. Це не лише стильно та елегантно, але і практично. Камінь може бути представлений на кухні в вигляді стільниці, часткового облицювання стіни, навіть підлоги. Звісно натуральний камінь досить важкий, не говорячи уже про його ціну, але сучасна промисловість дійшла до такого рівня, що штучний камінь або його імітації будуть служити навіть краще, а по ціні обійдуться дешевше.

Також багато чого можна сказати про кольори, які можуть використовуватись в ремонті, але все це є індивідуальним рішенням кожного хто хоче отримати саме таку кухню на якій буде приємно знаходитись. Не важливо, як довго ви це будете робити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ