Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Парламент Естонії визнав російський режим терористичним

Сьогодні 88 голосами «за» Рійгікогу (парламент Естонії) прийняв заяву, в якій засуджує анексію території України та оголошує російський режим терористичним.
Фото з соцмереж

Парламент країни запевнив, що Естонія ніколи не визнає порушення територіальної цілісності України внаслідок агресії та проведення фальшивих референдумів.

«Шляхом порушення ніколи неможливо досягти правди. Путінський режим, що загрожує ядерною зброєю, зробив Росію найбільшою загрозою миру як у Європі, так і в усьому світі»,

– пишуть у заяві.  

Рійгікогу також підтримує розслідування, розпочаті Міжнародним судом та Міжнародним кримінальним судом для з'ясування обставин злочинів, скоєних на території України, вважає за необхідне проведення щодо винних у злочині агресії судового процесу в рамках спеціального міжнародного трибуналу.

«Підтримуючи заклик парламенту України до держав та міжнародних організацій, Рійгікогу оголошує російський режим терористичним, а російську федерацію – державою-спонсором тероризму, діям якого потрібно дати відсіч. Рійгікогу закликає міжнародну спільноту ухвалити аналогічні декларації», – наголошують у заяві.

Крім того, парламент Естонії підтримує вимогу позбавити росію статусу постійного члена Ради Безпеки ООН та закликає країни ЄС виявити єдність у застосуванні додаткових економічних санкцій, спрямованих проти рф та її союзника Білорусі, а також слідкувати за суворим дотриманням запроваджених раніше санкцій.

Також закликають ЄС та НАТО збільшити обсяги військової допомоги Україні. Крім того, у заяві парламенту країни наголошується, що необхідно збільшити обсяг гуманітарної допомоги Україні та підтримати повоєнне відновлення держави.

«Естонія всіма можливими засобами підтримує народ, державу та армію України у війні з агресором і вірить у перемогу України, оскільки лише це відновить мир у Європі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ