Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет очолив Хресний хід у Києві

Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив хресний хід «Молитва за Україну та Українську Помісну Православну Церкву» з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Руси-України. У колоні також Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною.
Анатолій Сірик, Укрінформ

Як повідомив кореспондент Укрінформу, багатотисячна колона вирушила від Володимирського собору після завершення святкової літургії.

Як і торік, у колоні є група військових, які захищали країну від російського агресора на Донбасі. Також на урочистість приїхали представники Донбасу. Вони розгорнули банер "Волноваха-Донбас за єдину Помісну Православну Церкву в Україні".

В колоні йдуть і військові капелани, які напередодні отримали нові підрясники оливкового кольору, освячені Філаретом у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва.

Дуже багато людей у вишиванках, у багатьох у руках - державні прапори. Деякі учасники долучилися до ходи на інвалідних візках. Настрій у людей загалом піднесений.

Одночасно від Бессарабської площі вирушила хода парафіян Української автокефальної православної церкви на чолі з митрополитом Макарієм. Ця колона приєдналася до основної, і вони разом рушили спільно до Володимирської гірки, де відбудеться спільний молебень.

Як повідомляв Укрінформ, 27 та 28 липня у Києві відбуваються урочистості з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. 27 липня пройшов хресний хід, організований Українською православною церквою Московського патріархату, а 28 липня проходить хресний хід, організований Українською православною церквою Київського патріархату.

Раніше в МВС повідомили, що для забезпечення громадського порядку 27-28 липня у столиці буде залучено п'ять тисяч правоохоронців.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ