Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Педіатр розповів, як COVID-19 вплинув на здоров'я кишечника у дітей

Кількість хворих на COVID-19 збільшується щодня, при цьому статистика говорить про те, що хворих дітей або зовсім не багато, або перебіг хвороби - легкий. Але, природно, батьків хвилює, як COVID-19 вплинув на здоров'я кишківника у дітей.

На ці та багато інших питань відповів доктор медичних наук, професор кафедри педіатрії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, лауреат вищої наукової нагороди Польщі «Оскар Польської Педіатрії» Сергій Няньковський.

- У нас ще немає цілісної картини, тому що поки мало спостережень щодо COVID-19 у дітей. Але згідно з даними, які вже є, складається враження, що діти легше переносять інфекцію, на відміну від людей старшого покоління. При чому «люди старшого покоління» - це 30+, а не 60+, - розповідає педіатр.

За словами професора Няньковського, поки немає достатнього обсягу статистичних даних, щоб говорити про вплив коронавірусу на імунітет дитини або її здоров'я в цілому, але згідно загальній статистиці, діти хворіють або легко, безсимптомно, або не хворіють взагалі і переносять захворювання набагато легше своїх батьків.

- Теоретично це може бути через те, що у дітей хороший біоценоз кишечника, ще не зруйнований різноманітними хворобами, алкоголем, антибіотиками. І тому один з напрямків лікування COVID-19 - це масивне відновлення мікрофлори кишечника, буквально з першого дня лікування коронавирусу, активна пробіотична і пребіотіческіх терапія. І результати виглядають обнадійливими, - розповідає лікар.

Більше про вплив COVID-19 на здоров'я дитини можна дізнатися в інтерв'ю доктора медичних наук, професора Сергія Няньковского.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ