Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Пентагон через бухгалтерську помилку на $6 млрд зможе постачати Україні більше зброї

Пентагон заявив, що зможе витратити на зброю для України на 6 мільярдів доларів більше, ніж спочатку очікувалося, завдяки бухгалтерським помилкам.

Міністерство оборони завищило вартість озброєння, надісланого зі своїх запасів, на 2,6 мільярда доларів у 2022 фінансовому році та на 3,6 мільярда доларів у 2023 фінансовому році, на загальну суму 6,2 мільярда доларів,

Про це заявила у Пентагоні заступниця речника Сабріна Сінгх, повідомляє Bloomberg.

«Це просто повернеться до банку грошей, які ми виділили» для України, сказала вона, додавши, що це не змінює загальну суму підтримки, дозволену Конгресом.

Сінгх пояснила цю помилку «невідповідностями в оцінці обладнання», коли військові служби використовували «вартість заміни» обладнання, переданого в Україну, а не «чисту балансову вартість». Попередні звіти вказували на різницю в оцінці в діапазоні 3 мільярдів доларів. 

За її словами, останні цифри є «остаточними».

Хоча президент Джо Байден постійно заявляв, що США та їхні союзники підтримуватимуть Україну проти вторгнення Росії стільки, скільки буде потрібно, деякі законодавці-республіканці заперечували проти вартості та невизначених часових рамок допомоги у сфері безпеки. Оскільки війні не видно кінця, адміністрація стикається з перспективою шукати додаткові гроші на таку опозицію, коли поточне фінансування закінчиться.

Уряд України просить додаткової допомоги, оскільки він проводить довгоочікуваний контрнаступ, щоб викинути окопані російські сили з більшої частини своєї території. Посадовці ключових союзників Києва збираються цього тижня в Лондоні, щоб обговорити фінансування реконструкції країни.

Велика Британія гарантує 3 мільярди доларів США для відновлення України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ