Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Пентагон не підтвердив заяви росії щодо втрат української бронетехніки

Міноборони Сполучених Штатів не може підтвердити заяви російської сторони про нібито знищення у боях за останні дні півтора десятка одиниць бронетехніки, переданої Силам оборони України від США.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

"Щодо заяви про знищення 16 машин: я бачила звіти, але не можу підтвердити частину відео та зображень, що випливають із цього. Так що ми збираємося продовжувати стежити за цим, але я просто не зможу підтвердити повідомлення про те, що принаймні те, що ми бачимо від росіян що розміщують ці зображення", — зазначила посадовиця.

Вона додала, що США принаймні частково компенсують Україні втрати у техніці.

"Я не знаю, чи буде зворотне заповнення у співвідношенні один до одного, але, як ви бачите сьогодні, щойно ми оголосили про наш 40-вий пакет допомоги. Ви бачите, що Україні надається постійна підтримка у її боротьбі з росіянами за повернення своєї суверенної території", — підкреслила вона.

Сінгх зауважила, що американська сторона враховує можливі бойові втрати техніки українських військ. Вона нагадала, що над допомогою Силам оборони працюють й інші союзники — зокрема, подальше надання техніки обговорюватиметься на черговому засіданні у форматі "Рамштайн", що відбудеться 15 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ