Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Перебіг важкого COVID-19 змінився: став більш агресивним і миттєвим,- пульмонологи

Про ситуацію із захворюваністю на коронавірус в області, сьогодні, 5 лютого, розповіли під час брифінгу у Львівській ОДА. Зокрема, як зазначила експерт департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з пульмонології Надія Рудницька упродовж останнього часу важкий перебіг коронавірусного захворювання змінився, інформує прес-служба ЛОДА.

«Перебіг важкого COVID-19 останнім часом змінився. Він став більш агресивним і миттєвим. Відповідно дає багато ускладнень»,- зазначила медик.

Та додала: «Ті пацієнти, які знаходяться на стаціонарному лікуванні - це значно важчі пацієнти, вони мають важкий COVID-19 та потребують великих знань і вмінь медичного персоналу, медикаментозного забезпечення і кисневої терапії».

Проте ускладнення від COVID-19 пацієнти мають не лише при важкому перебігу захворювання. Такі симптоми як головний біль, біль у грудній клітці, а також значно небезпечніші, людина може мати і при легкому перебігу.

«Серед ускладнень, або так званого постковідного синдрому – біль голови, біль в м’язах, в грудній клітці. Це також періодичні коливання температури. Але найбільші ускладнення – це запалення серцевого м’яза, дихальна недостатність, яка формується внаслідок пневмофіброзу чи пневмосклерозу, який утворюється в легеневій тканині й відповідно обструктивних змін, які є вторинними при ковід»,-  розповіла Надія Рудницька.

Серед ускладнень COVID-19 медик також назвала – ниркова недостатність, випадіння волосся, різні психологічні розлади, порушення нюху і смаку.

«Попри незначну захворюваність та госпіталізацію пацієнтів, ми не повинні заспокоюватися. Адже бачимо і третю хвилю COVID-19 в інших країнах, нові штами, які мутують. Тому соціальна дистанція, носіння масок, особиста гігієна залишаються пріоритетами. І звісно, вакцинація, яка вже скоро розпочнеться»,-  додала пульмонолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ