Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Перемога Костюка: Львівська обласна рада ухвалила "непрозорий" бюджет-2012

Сьогодні, 5 січня, Львівська обласна рада ухвалила бюджет-2012. Загальний обсяг надходжень становить, як і було запропоновано в проекті, 4 296 млн грн, видатків - 4 295 млн грн. Також депутати ухвалили звернення до Кабміну та ВРУ про непрозорість і неконституційність бюджетного процесу. Бюджетна сесія, на якій було розглянуто 8 питань, тривала 6 годин. За бюджет проголосувало 104 депутати.

Під час обговорення прозвучало приблизно з 20 пропозицій щодо перерозподілу бюджетних призначень. Більшість з них була проголосована позитивно. 

Зокрема, депутати виділили 1,5 млн грн на спортивні та 1 млн грн на дитячі майданчики, 350 тис. грн - на промоцію регіону, 200 тис. грн забрали з витрат на підготовку до щорічного Економічного форуму, скерувавши їх на фінасування розробки програм у сфері ЖКГ (загалом на ці програми виділили 500 тис. грн).

Також депутати проголосували за норму, якою зобов'язали Львівську ОДА щомісячно оприлюднювати інформацію про стан виконання кошторисів об'єктів капільного будівництва.

Водночас депутатам вдалося домовитися про скасування норми про зменшення апарату обласної ради у 2,5 раза. Також телекомпанії обласної ради "Львів-ТБ" (яка поки що працю без ліцензії і не має праваа виходити в ефір) виділили 7 млн грн. 

Під час обговорення голова Львівської ОДА Михайло Костюк подякував депутатам за плідну співпрацю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ