Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перше медоб'єднання Львова хоче стати власником готелю "Власта"

Перше медичне об’єднання Львова разом з міською владою просить, аби приміщення готелю «Власта» викупили для лікарні.
Фото: marlin.org.ua

Гендиректор Першого медоб’єднання Олег Самчук звернувся до учасників аукціону, які планують викупити у Львові комплекс державного підприємства «Готель «Власта», аби ті зняли свої кандидатури на користь пацієнтів найбільшої в Україні лікарні — Першого медоб’єднання Львова.

За його словами, у трьох лікарнях, які входять до складу Першого ТМО, за час війни пролікували більш як 11 тисяч важкопоранених та 80 тисяч переселенців.

«До нас уже телефонують тисячі пацієнтів, які просять про допомогу в реабілітації та протезуванні. Ми можемо їм допомогти, але у нас є велика проблема — їм немає де жити. Розмістити в лікарні ми їх не можемо, тому що лікарня має велику кількість критичних пацієнтів, яким потрібно врятувати життя, а реабілітація цих людей може тривати місяцями. Або, наприклад, хлопці й дівчата, які повернулися з полону: з ними працюють наші психотерапевти — їм взагалі не можна жити в лікарні, вони повинні бути серед людей. Це є частиною лікування. Перед лікарями стоїть вибір: або відмовити пацієнтам в допомозі, або знайти їм житло. 

Ми знайшли вихід з цієї ситуації. У Львова є готель “Власта”. Старе радянське приміщення. Фонд держмайна України продає його через аукціон. Ми хочемо, щоб це приміщення дісталося пацієнтам і лікарні»,  звертається Олег Самчук.

Відтак Перше ТМО разом із Львівською міською радою готові викупити приміщення  за стартовою ціною  7 мільйонів гривень, та виплатити всі борги підприємства, а це ще 8 мільйонів гривень, відремонтувати його та тимчасово поселяти тут пацієнтів, що потребують довготривалого лікування. 

Йдеться про 12-поверхову будівлю готелю, загальною площею 8174,7 квадратного метра. Розташований готель на відстані 1,7 км від центру міста. Сам аукціон запланований на 23 січня цього року. 

Як писало Гал-інфо раніше, у Фонді держмайна зазначали, що готельний комплекс "Власта" стане привабливим об'єктом для готельєрів чи релокованого бізнесу.

Готель "Власта", Дрогобицький завод: що піде з молотка на Львівщині у 2023

Довідка

«Власта» – двозірковий готель у Львові, (повна назва – Державне підприємство Міністерства оборони України Готель «Власта»), розташований в кілометрі від історичної частини міста, перед стадіоном СКА, за адресою: вул. Клепарівська, 30. 12-поверхову будівлю готелю «Власта» спорудили в 1976 році (архітектори Олександр Гукович та Алла Сімбірцева). На початку 1990-х готель перейменували (колишня назва «Росія»). 

Готель у будівлі займає 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць.

Іще влітку два роки тому низку готелів в Україні, зокрема і львівський – «Власта», передали з власності Міністерства оборони Фонду державного майна для приватизації.



 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ