Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перші пасажири трамвая на Сихів отримують сувеніри

Пасажири перших рейсів на новозбудованій трамвайній лінії, що веде на Сихів, отримують подарунки. Святкові контролери роздають печиво та карамельки, а також закладки та розмальовки для дітей. Ближче до вечора у вагонах відбуватимуться пісенні флеш-моби. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У трамваях, що курсують на новому маршруті, працює «святкова» озвучка: через гучномовець звучать історичні факти про історію львівського електротранспорту та вірші, начитані дітьми про правила дорожнього руху та ввічливість. 

Окрім того, користувачі соціальної мережі «Фейсбук», які розмістять світлини чи відео святкових активностей у трамваях, зможуть отримати цінні подарунки від кампанії «Я люблю трамвай»: 100 квитків на проїзд у міському електротранспорті за перше місце, за друге– еко-флешку «Я люблю трамвай», та за третє місце – еко-сумку «Я люблю трамвай».

Умови участі: зробити фото чи зняти відео (до 40 секунд) святкових активностей у трамваях на Сихів 17 листопада; завантажити їх на свою сторінку у мережі Facebook з хештегом #трамвайнаСихів та позначити активним гіперпосилання сторінку «Я люблю трамвай»; вподобати сторінку Я люблю трамвай. Переможуть ті учасники, чиї фото або відео зберуть найбільшу кількість вподобань.

Також святкову лотерею підготувало для пасажирів ЛКП «Львівелектротранс». Пасажири можуть придбати у водіїв трамваїв акційні квитки лімітованої серії. Компостувати ці квитки не потрібно. Власники квитків братимуть участь в акції, переможців якої визначатимуть 23 листопада 2016 року за номером акційного квитка. Десять переможців акції отримають в подарунок від підприємства місячні абонементи на проїзд у трамваї і тролейбусі на грудень 2016 року, а іще двадцять п`ять - заохочувальні подарунки - брошури про історію львівського електротранспорту.

Нагадаємо, сьогодні розпочався рух на новозбудованій трамвайній лінії на Сихів. Сюди із інтервалом 5-6 хвилин щоденно курсуватимуть 10 трамваїв. Маршрут пролягає від площі Соборної через вулицю Стуса до кінотеатру імені Довженка. Після завершення усіх будівельних робіт, до кінця року, маршрут трамваю на Сихів буде продовжений до кінцевої зупинки на вулиці Вернадського. Тоді ж кількість трамваїв, що курсують на Сихів, збільшать до 13 одиниць.

Перші трамваї №8 виїжджатимуть на маршрут о 6:10 з пл. Соборної та о 06:32 від кінотеатру ім. Довженка, останні відправлятимуться о 23:27 год. та о 23.48 відповідно. Відтак, із найбільшого житлового масиву – Сихова – до центру міста можна буде дістатись за 25-30 хвилин.

Проект реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР у розмірі 12 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн. євро. 

Будівництво трамвайної колії на Сихів передбачено Генеральним планом Львова. Згідно з проектом, буде прокладено 11,5 км колії в обидва боки по вул. Стуса вздовж пр. Червоної Калини до ринку «Санта Барбара». Тендер на виконання робіт виграла компанія «ONUR» (Туреччина). Технічний нагляд за ремонтними роботами здійснює французька компанія  «Еджіс Інтернешнл».

Фото - прес-служба Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ