Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

"Поверни мені ім'я": Перший Національний зробив фільм про волонтерів-пошуковців

На війні є солдати, які захищають. Волонтери, які допомагають. Медики, які лікують. Капелани, які сповідають. А є ще ті, хто їде у зону конфлікту повернути додому зниклих безвісти військових, щоб замість порядкового номера загиблий знову міг мати свою історію, родину, ім’я.

Документальний фільм "Поверни мені ім’я" вийшов в ефірі телеканалу UΛ:Перший 27 лютого. 

Режисерка фільму - Сніжана Потапчук.

"Герої фільму – волонтери-пошуковці гуманітарної місії "Чорний тюльпан" та Військово-історичного музею України "Евакуація–200". Ці дві групи на сьогоднішній день єдині, хто шукає, ексгумує й повертає додому тіла зниклих безвісти наших хлопців. 

Анатолій Золотарьов, Сергій Тарасенко, Петро Найдюк, Андрій Ігнатенко, Олександр Русін і решта хлопців не ховають своїх облич. Жінок на окуповану територію вони не беруть, але Оксана Толкачова описує тіла і все, що повертається з ними на базу, психологічно допомагає хлопцям. З нею ми познайомилися, коли знімали фільм про Корюківську трагедію ще 2013 року, вона сама з цього міста у Чернігівській області. Усі пошуковці один одного знають ще з розкопок Першої і Другої світових воєн. У них є свої організації пошуку. Із військово-історичного музею ми спілкувалися з Валентином Ващуком, Вадимом Маштабеєм, Леонідом Бондарем. І звісно ж, Павло Нетьосов дав нам увесь свій відеоархів, фрагменти з якого з’являються протягом усього фільму".

Юрій Бутусов: "Спасибо Первому Национальному каналу за отличную работу на очень важную тему - поиск погибших воинов".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ