Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перший помічник Зеленського Шефір таємно приїжджав до маєтку Ахметова — «Схеми»

Знімальна група програми «Схеми» зафіксувала, як перший помічник президента України Сергій Шефір таємно приїжджав до маєтку олігарха Ріната Ахметова під Києвом.

Про це журналісти повідомили у своєму матеріалі, опублікованому 8 жовтня, передає Громадське.

У ньому йдеться, що 31 серпня із бічних воріт Офісу президента виїхала Audi A8. Автівка вирушила на Столичне шосе і поїхала у бік елітного селища Конча-Заспа. «Схеми» зауважують, що на в’їзді на Обухівську трасу чергував охоронець і авто охорони олігарха Ріната Ахметова.

І хоча на цій трасі діє обмеження швидкості 50 кілометрів за годину, Audi набирало швидкості і зникло з поля зору знімальної групи. Зрештою авто, що раніше виїхало з Офісу президента, заїхало на заправку в кінці траси. За ним туди ж заїхало і авто охорони Ахметова.

Через 15 хвилин на заправку заїхав Mercedes Maybach і припаркувався біля Audi. Далі з Audi вийшов чоловік і пересів на заднє пасажирське сидіння до броньованого Mercedes Maybach. Як стверджують «Схеми» — це перший помічник Зеленського Сергій Шефір.

Maybach із Шефіром одразу рушив. За ним поїхали журналісти. Згодом автомобіль звернув з траси і проїхав центральні ворота, які ведуть до маєтку Ахметова. Зрештою журналісти зафіксували, як Mercedes Maybach повертає саме туди, де розташовані бічні ворота до маєтку олігарха.

Журналісти звернулись до Сергія Шефіра із запитаннями, що він обговорював з олігархом, чому зустрічався з ним таємно і чи відомо про це президентові. У відповідь той зазначив: «Відповім на всі питання одразу. Нічого, що суперечить інтересам нашої країни, нічого протизаконного я не роблю, крапка».

Ці питання «Схеми» також адресували пресслужбі олігарха. Про тему зустрічі з Шефіром у серпні в Ахметова не відповіли, так само не підтвердили і не заперечили її проведення.

Журналісти надіслали запит до президента із запитаннями, чи відомо йому про таємну зустріч Шефіра з Ахметовим, чи уповноважував президент свого помічника на перемовини із ним і чи вважає Зеленський такий формат контактів прийнятним, з огляду на передвиборчі обіцянки прозорих відносин з представниками великого бізнесу.

З Офісу президента відповіли, що 16 березня 2020 року президент зустрічався з представниками великого бізнесу (у тому числі за участю Ріната Ахметова), і після цього інших зустрічей з Ахметовим у нього не було. Глава держави також не доручав та не уповноважував представників своєї команди на такі зустрічі, кажуть в ОП.

Також там відзначили, що олігарх робить великий внесок в економіку України, а його підприємства є одними з найбільших платників податків та забезпечують робочі місця для сотень тисяч українців. Також у Зеленського подякували благодійному фонду Ріната Ахметова за гроші на боротьбу з пандемією.

Окремо «Схеми» звернули увагу на лояльну до президента редакційну політику інформаційного мовлення телеканалу «Україна», який належить олігарху.

Сергій Шефір — один із найближчих друзів президента Зеленського і давній менеджер та один зі співвласників компаній, що входять до складу студії «Квартал-95».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ