Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Перший заступник Садового назвав профанацією Програму реформування і розвитку Львова

Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка назвав «профанацією» роботу над документом «Програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства Львова на 2010-2014 рр.». Він розкритикував і стиль, і зміст документу.

Сьогодні, 21 січня, на засідання виконкому Львівської міськради було винесено Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства Львова на 2010-2014 рр.». Доповідав з питання начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

Він розповів, що документ готували на виконання вимог нового бюджетного кодексу близько 3,5 місяці. Програму, яка передбачає 11 основних заходів, мають фінасувати з трьох джерел: міського, державного бюджетів та інших джерел. Її бюджет 6,116 млрд грн. Щороку коригуватиметься сума в частині виділення державних коштів.

Голець також наголосив, що на цьому етапі програма має «принципову підтримку депутатських комісій».

Натомість перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, який головував на виконкомі, розкритикував і стиль, і зміст документу.

Так, Синютці не сподобалось, що у документі визнано недостатньою роботу «Львівсвітла», яке, за словами віце-мера, є одним з найкращих в Україні. Торік в підприємство вклали 22 млн грн. «Тоді куди ділись гроші?» – поцікавився заступник мера.

«Ви це читали? Не можна писати папір, який ніхто не буде читати», – зауважив він до підлеглого.

Зауваги Синютки також стосувалися нових сміттєвих контейнерів, на які, згідно з програмою, з міського бюджету планують взяти 4 млн грн, на сміттєві майданчики – 1,7 млн грн. Проте торік в місті замінили 3 тис. контейнерів. На слова Гольця, мовляв, «це нормальні заходи», Синютка відповів: «Ви хочете, щоб міські кошти вкладали в контейнери?»

Фразу – «Ви це читали?» – заступник мера повторив ще кілька разів.

«Не можна перетворювати такий документ у профанацію. нормальна людина візьме – нас просто засміють. Думаю, що профільні комісії його так само читали, як ви писали», – зазначив Синютка.

Відтак розгляд програми було перенесено, документ відправлено на доопрацювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ