Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Петро Адамик вимагає розширити соціальну підтримку дітей учасників бойових дій

Сьогодні, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради, голова фракції "Європейська Солідарність" Петро Адамик звернувся до міського голови Львова та голови постійної комісії з питань соціального захисту населення з проханням розширити дію Ухвали міської ради «Про соціальну підтримку дітей загиблих Захисників чи Захисниць України» на інші категорії дітей учасників бойових дій, а також залучити представників відповідних профільних громадських організацій при напрацюванні стратегії соціального захисту військових та їх родин.

За словами депутата, раніше він оголосив депутатський запит щодо напрацювання стратегії соціального захисту родин загиблих військових, адже вважає, що місцева влада повинна піклуватися про родини наших Захисників та Захисниць. У відповідь на його запит, йому було проінформовано про те, що 18 серпня проведена перша спільна робоча зустріч щодо підтримки учасників бойових дій та їх родин, і що учасники зустрічі поставили ціль вийти на чергову сесію з комплексною програмою підтримки учасників бойових дій у Львівській міській територіальній громаді. Також, на попередньому пленарному засіданні у кількості 41 голос депутатами міської ради було прийнято Ухвалу міської ради  «Про соціальну підтримку дітей загиблих Захисників чи Захисниць України».

Однак, 21 серпня до депутата звернулись громадські організації, які представляють інтереси учасників бойових дій та їх родин, із проханням включити до згаданої ухвали міської ради дітей учасників бойових дій, зокрема інвалідів війни 1 та 2 групи з числа мешканців громади та внутрішньо-переміщених осіб, які зареєстровані на територій громади, а також включити дітей учасників бойових дій, що мають інвалідність з дитинства. Загалом, заявники наполягали на необхідності розширення вищезгаданої ухвали міської ради.

Петро Адамик підтримав звернення громадських організацій і заявив, що згадане звернення ще раз підкреслює необхідність напрацювання комплексної програми соціальної підтримки наших воїнів та їх родин. Окрім того, він наголосив, що при напрацюванні відповідних документів слід враховувати також позицію усіх учасників, інтересів чиїх така програма стосуватиметься. Тому, створення прозорих офісів комунікації з цими категоріями населення є першочерговим завданням задля захисту їхніх конституційних прав, свобод та законних інтересів.

Депутат Адамик висловив надію, що на наступній сесії міської ради буде прийнято відповідну програму, яка врахує інтереси всіх учасників бойових дій та їх родин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ