Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Петро Адамик закликав преміювати керівників музеїв та театрів Львова

Сьогодні, 17 червня, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради голова фракції «Європейська Солідарність» Петро Адамик ініціював преміювання керівників міських музеїв та театрів.

За його словами, зважаючи на нещодавнє підняття заробітньої платні керівників закладів середньої освіти, міська влада не повинна залишати поза увагою культуру. 

«Нещодавно в ЗМІ поширили повідомлення про те, що з 1 вересня заробітна платня керівників закладів середньої освіти, які входять до Львівської міської територіальної громади, становитиме 27 тисяч гривень. Такі дії лише вітаються з боку депутатського корпусу, проте, ситуація ставить в дискримінаційні умови інших керівників цієї сфери, до прикладу, керівників закладів дошкільної освіти», - розповів Петро Адамик. 

За словами депутата, разом із освітою та наукою, мерія повинна піклуватись і про культуру. 

«Муніципальні музеї та театри, які є важливим індикатором розвитку культури сучасних громад, потребують нашої підтримки. На балансі Львівської міської ради перебуває всього 10 таких закладів культури (6 театрів та 4 музеї), що не буде значним навантаженням на міський бюджет. 
Підтримка культури є важливим завданням влади, оскільки як сказав  Вінстон Черчиль: "Якщо ми економимо на культурі, то за що ми воюємо?"», - додав голова фракції ЄС Петро Адамик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ