Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко наполягає на законодавчому врегулюванні видобутку бурштину

Як інформує прес-служба Президента України, Петро Порошенко наголошує, що питання видобутку бурштину в державі повинно бути приведено у цивілізовані рамки та чітко законодавчо врегульоване.

В ефірі програми ʺСвобода словаʺ на телеканалі ICTV Глава держави підкреслив, що у галузі видобутку мають діяти ліцензії, сплачуватись ліцензійні збори, а також податки у державний бюджет.

Глава держави наголосив, що ще у 2015 році у Верховній Раді України були зареєстровані 4 законопроекти щодо впорядкування видобутку бурштину, до яких був долучений Уряд, включно з Міністерством фінансів.

ʺМи намагалися зробити усе можливе для того, щоб у Верховній Раді прийняти закон, яким забезпечити, щоб видобуток бурштину здійснювався виключно державними підприємствами на підставі впорядкованих ліцензій, які б мали видавати і Міністерство екології, і Міністерство фінансівʺ, - наголосив Президент.

При цьому він підкреслив, що Верховна Рада жоден з тих законопроектів, включно із президентським, який був визначений як невідкладний, не розглянула і не підтримала. ʺМи намагалися усе зробити, що він (президентський законопроект про впорядкування видобутку бурштину - ред.) пройшов. Після того, як він не пройшов, зараз з об’єктивними тенденціями, коли ціни на бурштин впали, сьогодні різко скоротився видобуток бурштинуʺ, - повідомив Президент.

Глава держави наголосив, що він наполягає на приведенні цієї діяльності до цивілізованого законодавчого врегулювання. ʺМи маємо забезпечити дотримання ліцензій. Ми маємо забезпечити сплати до державного бюджету ліцензійних зборів. І ми маємо впорядкувати експортʺ, - сказав Петро Порошенко.

При цьому Президент нагадав, що до незаконного видобутку бурштину були причетні ʺі місцеві керівники поліції, і місцеві керівники Нацгвардії, і, на жаль, окремі керівники Служби безпеки України та представники прокурорських органівʺ.

ʺЗа два роки з того часу, у нас більше 70 працівників, які безпосередньо були причетні до цього були заарештовані. Справи були передані до суду і вони понесли відповідальністьʺ, - підсумував Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ