Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Петро Порошенко обговорив питання миротворців на Донбасі з Помічником Держсекретаря США

Президент України Петро Порошенко прийняв Помічника Державного секретаря США Весса Мітчелла, - прес-служба Президента України.

Під час зустрічі було обговорено безпекову ситуацію на Донбасі та необхідні першочергові кроки з метою досягнення прогресу у мирному врегулюванні.

Скоординовано підходи щодо реалізації ініціативи з розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону.

Наголошено на відповідальності Росії за повне виконання Мінських домовленостей та відповідно необхідності продовження санкцій проти РФ до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Глава держави закликав американську сторону до більш активного залучення до питання звільнення українських політв’язнів, які утримуються в російських тюрмах, та українських заручників.

Петро Порошенко висловив вдячність американській стороні за тверду і рішучу підтримку у боротьбі з російською агресією. Підкреслено важливість надання Україні військової допомоги та відзначено рішення Вашингтону щодо постачання оборонних озброєнь.

Сторони скоординували кроки із протидії будівництву проекту «Північний  потік - 2».

Петро Порошенко поінформував американську сторону про досягнутий прогрес у реалізації реформ в Україні, зокрема у сфері безпеки і оборони, боротьби з корупцією.

Президент України та Помічник Державного секретаря обговорили питання розвитку двосторонніх політичних контактів та активізації торговельно-економічної співпраці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ