Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко підписав програму зміцнення партнерства між Україною та НАТО

Про це Президент України повідомив у своєму Facebook у привітанні із 70-річчям створення Північноатлантичного альянсу.
Петро Порошенко підписав програму зміцнення партнерства між Україною та НАТО

"70 років тому цивілізований світ об’єднався задля створення Північноатлантичного альянсу. За ці роки Альянс довів, що він про мир, стабільність та людську гідність. За ці роки Альянс також довів, що є найбільш міцною та ефективною командою однодумців – жодного випадку, щоб комусь з членів Альянсу хтось загрожував.

Україна високо цінує солідарність Північноатлантичного союзу з Україною і незмінну підтримку нашої держави перед лицем агресії Росії.

Сьогодні, коли російський агресор цинічно та зухвало порушує норми та правила, встановлені у світі, рух до НАТО залишається безальтернативним напрямком для України, її захисту та збереження територіальної цілісності.

Хотів би запевнити, що Україна залишається надійним партнером НАТО в побудові нашого спільного і безпечного майбутнього.

Всі ці роки Україна впевнено торувала свій шлях до Північноатлантичного альянсу. Ми практично з чистого аркуша створили нову українську армію. І цю армію уже сьогодні поважають і в регіоні, і в світі. Уже сьогодні ми фактично є Східним флангом Альянсу. І по озброєнню, і по досвіду, і по стандартах.

Уже сьогодні ми готові взяти на себе довгоочікувані зобов’язання та розпочати виконання Плану дій щодо членства в НАТО.

Вірю, що лондонський саміт НАТО є саме тією нагодою, коли союзники гідно оцінять внесок України в захист євроатлантичної спільноти і розпочнуть практичну дискусію щодо надання нашій державі ПДЧ. З вірою у це сьогодні підписую чергову Річну національну програму зміцнення партнерства між Україною та НАТО.

Ми не плануємо зупинятися. Ми будемо впевнено рухатися далі.

Альтернативи НАТО та ЄС для України немає!", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ